Sinds september 2020 is 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf maandelijks te horen in het programma Alternative FM bij ZFM Zandvoort. In de reguliere Alternative FM is songwriter Lizet Aviva al een aantal malen eerder te gast geweest. De laatste keer dateert van oktober 2022, maar vanavond is Lizet nu echt live te horen in een 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf editie en wel die van augustus.

Onderdeel van showcase

Een van de weinigen met liveoptreden in de studio tijdens het pandemie jaar 2020

De eerste keer dat Lizet onder haar eigen naam Lizet Vink in het radioprogramma is te horen, dateert alweer van juli 2018. In die uitzending maakt ze deel uit van een showcase met T.B. Florusse en Michel Ebben. Twee jaar later en midden in de pandemie is Lizet zelfs één van de weinigen die in zomer 2020 ook een aantal nummers laat horen in de Zandvoortse studio. De laatste keer dateert van oktober 2022 waar ze samen met gitarist Django Trienes. Het is de periode dat ze haar eerste echte EP In My Backyard uitbrengt.

Niet ongemerkt voorbij gegaan

Indie in combinatie met dreampop

Ongemerkt gaat dat niet want bij 3voor12 Noord-Holland, want er is aandacht voor de muziek van Lizet. Ze volgt haar opleiding aan de HKU. Haar stem doet denken aan die van een jazz zangeres, terwijl ze eigenlijk een mix maakt van indie met een flinke portie dream. Er zit zelfs iets klassieks aan het in 2021 uitgebrachte Solid Wall. Daar is al duidelijk te horen wat Lizet met haar stem doet in het muzikale werk. Het is om die reden om na bijna twee jaar weer eens te praten met Lizet en mogelijk laat ze in de uitzending bij Alternative FM wellicht ook nieuw materiaal horen.

Recent en nieuw materiaal

Telefonische interviews

In eerste aanleg is het de bedoeling dat de Zandvoortse burgemeester David Moolenburgh ook zijn opwachting zal maken, maar de muziekliefhebber Moolenburgh moet toch even verstek laten gaan. Daarom naast de live muziek van Lizet ook aandacht voor het materiaal uit de provincie Noord-Holland. Ondanks dat augustus in het teken staat van festivals en waar optredens meer buiten af spelen, zijn er toch nieuwe dingen uitgebracht. In de uitzending vertelt Daan Appelman van No Offense uit Enkhuizen over de nieuwe single Zero-Sum Game. Dan is er materiaal van Anne Marie die eerder deze maand haar single Stars (Don’t Leave Me In The Dark) heeft uitgebracht. Ook aandacht voor de hagelnieuwe singles van Anna Marx die inmiddels woont in Noord-Holland, maar oorspronkelijk uit Zuid-Limburg komt en Sven Ross met het brandnieuwe nummer Therapy. Verder is er een opgenomen gesprek met Lucas van Ee en Misha van der Winkel. Twee drijvende krachten achter de Blockparty die op 30 augustus plaatsvindt in Houtbaar Haarlem (zie info in de kantlijn rechts).

Dit alles is te volgen vanaf 19 uur via DAB+ 6A, 106.9 FM (vrije ether Zandvoort), de digitale televisiekanalen 40 en 1367 van resp. Ziggo en KPN, het YouTube kanaal van Alternative FM (vanaf 20 uur) of via de websites van ZFM Zandvoort en Alternative FM.

Een terugblik op deze uitzending komt eveneens op de website van 3voor12 Noord-Holland te staan.