Poppodium De Vorstin heeft op vrijdag 19 april opnieuw een uiteenlopende muziekavond laten zien en vooral ook horen. Tijdens deze editie zijn Malu, Muylike en Oh Hazar die invulling geven aan de Patat Met editie van april, wat op de gevoelige plaat is vastgelegd door fotograaf Maikel Beers. Uiteenlopend is het allemaal ook, want waar Malu met een verfijnd geluid komt, is dat van Muylike weer met een vleugje nostalgie en zit bij het Nijmeegse drietal Oh Hazar het popnoir element in hun muziek.

Oh Hazar

Oh Hazar

Artpop met een vleugje popnoir

In februari van dit jaar heeft de Nijmeegse band Oh Hazar de single Ivory uitgebracht. Het is wel een wat meer gepolijste versie dan wat de band in 2023 als single heeft uitgebracht. Drukke tijden zijn het eigenlijk ook wel voor de band, want er staan na het optreden in de Hilversumse popzaal nog een aantal optredens op de agenda. De muziek die de Nijmeegse band laat horen is er een van verschillende stijlen. Wat dat betreft zal de spanning aardig oplopen, want de debuut EP Clair Obscur is geproduceerd door Simon Akkermans die zijn stempel ook heeft gedrukt op bijvoorbeeld My Baby, New Cool Collective en Pip Blom. Wie naar de single Ivory luistert hoort ook die mysterieuze klanken terug die de band met Cato van Dijck ook gebruiken, maar wel met de aantekening dat het hier meer de moderne klanken terug zijn te horen. Wie de EP wil vinden op streamingsdiensten kan lang zoeken, want de EP is verkrijgbaar als een De Luxe Box op CD.

De foto's van Oh Hazard zijn afkomstig van Robin Eggenkamp.

Op het podium

Avontuurlijk en contrastrijk

Oh Hazar is wel een band die laat zien en horen dat op het podium tot hun recht kan komen. De Nijmeegse band probeert het publiek te inspireren en troost te bieden met opwindende muziek die blijft hangen. Eigenlijk ook opzwepend ook. Het is avontuurlijk en is het vol met contrasten. Geen licht zonder duisternis, geen leven zonder dood en geen geluid zonder stilte. Magie ontstaat waar contrasten samenkomen, lijnen samenkomen en grenzen elkaar kruisen. De naam is afgeleid van Au Hasard, een nummer van de Belgische experimentele band Dans Dans. Het betekent ‘willekeurig’; moeilijk te lokaliseren, chaotisch op het eerste gezicht en fascinerend in zijn onduidelijkheid. In dat op zicht doet de band haar naam eer aan. De band bestaat uit Imke Loeffen die leading vocals en de gitaar voor haar rekening neemt, Stefan Kollee op gitaar en Imanishi Kleinmeulman op de drums. Live wordt de band aangevuld met Pauline Timmerbeil als bassiste.

Malu

Malu

Optreden bij afsluiting Europese tour van Rick Astley in Duitsland

Het zijn drukke tijden voor Malu, want de band rond Marloes van Dongen zijn onlangs in het buitenland te zien geweest. Dat is niet zo maar een optreden, want als je richting Hamburg en Bochum op gaat om de Europese tour af te sluiten met Rick Astley is dat volgens de band wel een surrealistische ervaring. ,,De dag voor de show in Tivoli op 12 maart van dit jaar liet onze boeker mij weten dat de show in Utrecht was bevestigd, maar we wisten niet dat we die week ook door Rick en zijn team naar Duitsland zouden worden uitgenodigd”, vertelt Marloes op de socials. Voor Malu een ervaring om niet snel te vergeten. ,,Wij zijn enorm dankbaar voor deze kans en kijken er met zoveel liefde op terug”, klinkt het blij uit de mond van Marloes. Dat optreden kan voor Malu weer nieuwe deren openmaken bij onder meer de oosterburen. Het laatste muzikale wapenfeit op de streamingsdiensten van Malu dateert alweer van afgelopen jaar, maar dat wil niet zeggen dat de band stilzit, want een optreden in De Vorstin is het bewijs dat de band nog altijd actief bezig is met optredens te doen.

Muylike

Muylike

Indiepop uit de Domstad

Voor Stijn Post die schuilgaat achter Muylike kan het optreden in De Vorstin op geen beter moment komen, want zijn nieuwe EP OH THE TIMES is nog niet lang geleden uitgekomen. In 2022 is de Utrechtse songwriter en producer nog te zien tijdens de Popronde met in een jaar later ook zijn debuutalbum The Wait Is Over. De Popronde heeft als een aanjager gewerkt, want daardoor heeft de Utrechtse muziekmaker en songwriter een aardige agenda deze zomer. Hij zal het komende jaar op een aantal festivals te zien zijn. Op 3 voor 12 Utrecht zegt hij dat het meer festivals zijn waarop hijzelf heeft gerekend. Voor het uitbrengen van deze nieuwe EP is Muylike behoorlijk kritisch geweest, maar met een vooruitzicht waar hij op heel wat festivals is te zien, kan dat alleen maar een groot plezier zijn.