Op vrijdag 6 december als storm Éowyn het land is uitgegaan, waait er een muzikale bries en is het om die opwinding van de storm te verwerken tijd voor een Frisse Duyck in Cpunt. Het is een avond dat in het teken staat van onder meer shoegaze, indierock, postrock en alternatieve folk. Als je als Cpunt een finalist van de Amsterdam Popprijs van dit jaar hebt staan, dan is het wel zeker dat daar het nodige publiek op afkomt.

Baaf

Baaf

Dromerige indierock

Baaf is alweer geruime tijd bezig. Het debuut maakt de Leidse band met When To Start en dat dateert alweer uit 2021. In 2023 volgt de EP Disconnections en begint de band langzaam aan op te vallen met hun dromerige indierock.

Baaf laat in hun werk punchy baslijnen en trippy gitaren horen, die ze combineren met een mix van shoegaze en post-punk. Het balanceert tussen opbeurend en onheilspellend. De band is ook dit jaar weer productief met de single In A Desert Land die Bijbelse en Exodus-achtige visioenen oproept.

Tijdens deze Frisse Duyck is het haast letterlijk kopje onder gaan met Baaf.

FEMI

FEMI

Alternatieve folk

FEMI is een alternatieve folkband rondom de muziek van singer-songwriter Femi. Hun nummers zijn intieme reflecties op het leven, relaties en zelfontdekking. Met beeldende teksten en een dynamische performance nemen ze je mee in verhalen die zich afspelen tegen een achtergrond van nostalgische en rauwe soundscapes: diepe drums, vervormde gitaren, sfeervolle tokkels en meeslepende slide-solo’s.

In de finale van de Amsterdamse Popprijs staan, is een bijzondere mijlpaal voor FEMI, en spelen in de iconische Melkweg maakt het moment extra speciaal. Na de Popprijs brengen ze hun eerste EP Deadline uit en kijken ze ernaar uit om hun muziek live te delen, nieuwe verhalen te vertellen, en de Nederlandse podia te veroveren.

Part Garden

Part Garden

Een hedendaags geluid bekeken door de ogen van de jongeren van nu

Voor Part Garden is een eerder optreden in augustus in het Amsterdamse Cinetol uitgelopen op een klein drama. Een van de bandleden blijkt op die avond ziek te zijn, waardoor de band hun materiaal van hun debuut EP Can’t Feel Enough.

De teksten van Part Garden gaan over existentiële crises en nostalgie die je meenemen in hun verhaal. Het is direct waar het bij Part Garden op hun debuut EP over gaat. Over nieuwe dingen leren en ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn terwijl je door het leven navigeert. Eigenlijk een muzikaal kompas die de jongeren van nu nodig hebben.

De band heeft een link met Noord-Holland en dat is via gitarist Jorah Peterse die uit het ’naburige Amsterdam’ komt. De band ontstaat aan de Herman Brood Academie en ze maken degelijke postrock maar het shoegaze element zit er overduidelijk in. Wat in Cinetol de mist is in gegaan, maakt de band tijdens deze Frisse Duyck ruimschoots goed. Soms moet je geduld hebben, maar dan heb je ook wat.