Stevige kost in Alkmaarse popzaal
Met optredens van Eyecloser, Eurydice, Krappe Sokken en The Captain weet je dat een avond op 29 februari 2024 in Podium Victorie behoorlijk stevig gaat verlopen Onder Alkmaar Plugged en het woord ‘plugged’ zegt het al, is niks onversterkt. De oordoppen zijn noodzakelijk, want de decibellen zijn hoog en het geluid van scheurende gitaren is overweldigend.

Eyecloser

Eyecloser

Rauw met een vleugje prog

Eyecloser is zo’n band die behoorlijk pittig klinkt. In Manifesto aan het begin van februari hebben ze ook daar de zaal laten trillen op de grondvesten. Dat is al een ervaring geweest en nu doen de mannen op Alkmaar Plugged het nog even dunnetjes over. Rauw met een vleugje prog erin en je komt al tot een stevige cocktail. Wel eentje die naar meer smaakt.

Eurydice

Eurydice

Stevige progressive polderrock

De stevige progressive polderrock van Eurydice begint langzaam aan een begrip te worden. Voor Eurydice is het in betrekkelijk korte tijd dat de band weer in Podium Victorie staat, want dat hebben ze ook al een maand eerder gedaan tijdens Alkmaars Eigenste. Met hun debuut EP The Gift maakt de band behoorlijk wat muzikale vlieguren wat hen al heeft gebracht in onder meer Hoofddorp en Hoorn.

Krappe Sokken

Krappe Sokken

Muzikale blijheid

Muzikale krapte kent Krappe Sokken niet. Grenzeloos en muzikale blijheid met een sterke punkinvloed hoewel de indie niet ver weg is. Dat is als je de enige single Karperton beluistert en wat voor veel Akmaarders met een auto enigszins herkenbaar in de oren klinkt. Energiek en stuiteren maar, want dat is Krappe Sokken in een paar woorden. Het komt tot een explosie op het podium waar de muzikale blijheid in doorklinkt.

The Captain

The Captain

Werken aan eigen repertoire

Wie The Captain wil vinden op zoekmachine Google moet goed zoeken, want er is nog een band die actief is en die heet dan ook The Captain Band en maken blues. Dat is met deze band niet het geval. Op het Open Podium van Alkmaar in 2023 heeft de band al een optreden gedaan en ze maken postpunk. Tijdens dat optreden heeft The Captain twee eigen nummers en werkt het gestaag verder aan eigen repertoire.

Alkmaar Plugged

Niemand hoeft een optreden te missen

Dan de avond zelf die uit de koker komt van de grondleggers Jasper Does en Bas de Groot. Alkmaar Plugged is gestart als Instagramkanaal waar muzikanten en bands hun optredens kunnen plaatsen. Voor Streekstad Centraal zegt het tweetal dat niemand daardoor een optreden hoeft te missen. ,, Wij plaatsen gewoon alles, van klassiek tot pop, als het maar op fietsafstand is”, zeggen de twee. Met een avond zoals deze en waar het geluid een belangrijke rol speelt, kan Alkmaar Plugged een bijdrage leveren aan de popcultuur in de stad zelf en de naaste omgeving.