Alkmaar trilt op de grondvesten als Alkmaars Eigenste plaatsvindt en dat is gebeurd op zaterdag 27 januari 2024 waar verschillende bands en muzikanten een optreden hebben gedaan in Podium Victorie. Een greep uit het beeldmateriaal met de optredens van Black Operator, Bron, Giepser, Iris de Leeuw, Isogram, Jade Doe, Klink, Krappe Sokken, Link & Herr MØDI, Noa Kwast, Nuria, Outlaw Queen, Patricia Idsinga, Reinier van de Helpdesk, Revolution ft Dean Presley, Stinkrat en Selma Peelen.

Eurydice

Krappe Sokken

Isogram

Jade Doe

Veel te zien

Poppodium wordt optimaal gebruikt

De organisatoren van Alkmaars Eigenste maken volop gebruik van het poppodium in Alkmaar. Dat levert op dat bezoekers in de grote zaal, de kleine zaal, het bezemhok en via de balustrade het nodige kunnen gadeslaan en uiteraard beluisteren. Er is veel te zien, van een al gerenommeerde band als Black Operator tot Reinier van de Helpdesk. Muziek blijft een kwestie van smaak. Als je ingevoerd bent in Alkmaar kan bijvoorbeeld Krappe Sokken de mondhoeken wat omhoog krullen. De beruchte parkeergarage Karperton wordt op de eerste echte single van deze luidruchtige Alkmaarse band besproken en waar menig Alkmaarder zich in moet wel herkennen. Voor bijvoorbeeld Eurydice is het een drukke dag en zij komen pas rond het middernachtelijke uur spelen in Podium Victorie. Eerder is er al aandacht gegeven aan deze dag die de progressive rockband heeft meegemaakt.

Outlaw Queen

MØDI

Selma Peelen

Muzikanten en bands met bagage

Regionaal showcasefestival

Naast Black Operator zijn er al wat bands en muzikanten die al wat vlieguren hebben gemaakt zoals MØDI en Outlaw Queen. Het afgelopen jaar zijn deze bands onder meer te zien geweest in de Rob Acda Award en Popprijs Amstel- en Meerlanden en Selma Peelen die eerder actief is geweest met MANKES. Het karakter van Alkmaars Eigenste blijft dat het een regionaal showcasefestival is. Niet alleen muziek uit de stad zelf, maar ook uit de directe omgeving en vooral een binding hebben met de regio.

Revolution ft. Dean Presley

Stinkrat

Bonte verzameling

Muzikale route door verschillende stijlen

Als organisatie krijg je dan ook een muzikale routekaart die je de bezoeker mee kunt geven die Alkmaars Eigenste bezoekt. Volgens de organisatoren is het recept: een bonte verzameling van talent uit Alkmaar en omstreken, meerdere podia, oude en nieuwe bekenden en non stop muziek. Van hiphop tot indie, van r&b tot rock, en van dj’s tot songwriters. Alles komt samen in Podium Victorie op Alkmaars Eigenste. Uiteraard spelen de ruim dertig acts eigen werk.