,,Het heeft eigenlijk in feite te maken met mijn leven. Ik schrijf sowieso uit eigen ervaring. Dus alles is introspectief. Vanaf jonge leeftijd kwam ik in instelling terecht. Daarna heb ik nog een aantal jaren bij mijn vader gewoond en naar begeleid wonen gegaan”, vertelt Wolfie die daarna vrij snel daar wordt weggestuurd, omdat hij zich niet aan de regels houdt. Dat alles brengt hem in een situatie waar andere mensen hem op een bepaalde manier bekijken en waar hijzelf dan op een gegeven moment denkt: ,,Dan ben ik wel dat”.
Wolfie leeft bij de dag en bouwt volgens hem zelf niets op. ,,Ik heb geen stenen gelegd om verder te kunnen. Dat komt door een negatieve manier van denken. Ik merk dat ik met mijn negatieve manier van denken meer negativiteit aantrek”. Het keerpunt komt volgens hem in stappen. ,,Eigenlijk is het gefaseerd gegaan. Een voorbeeld van een moment waar een keerpunt komt, is als hij samen met een vriend in een snackbar staat en een bestelling plaatst, Zin vriend verbaast zich erover hoe vriendelijk hij zich opstelt en daarbij zich heel open opstelt, wat Wolfie op dat moment niet is. ,,Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de geslotenheid die ik vroeger had, die vaak door mensen werd gezien als een vorm van arrogantie”, zegt hij. Deze houding heeft te maken met een vorm van zelfbehoud en bescherming, Wolfie zegt dat je hierdoor de donkere kant in stand houdt en het licht tegenhoudt. Om het licht door te laten dringen is een gedragsverandering nodig. Een voorbeeld is door voor iemand een deur open te houden een glimlacht te ontvangen die je weer meeneemt. Het positieve levert meer energie op, terwijl je volgens Wolfie er minder energie voor hoeft te leveren.
Over zijn bestaan als jonge dakloze, vertelt hij in het programma van Nadia. Daar gaat hij in op hoe hij zijn dagen door heeft gebracht.