Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker in Hoofddorp maandelijks stad en land af op zoek naar talent van eigen bodem! Afgelopen vrijdag vond er een Frisse Duyck Special plaats met Indian Askin als hoofdact van de avond. Volgens henzelf staat de band voor nu-punk, rock en grunge met sixties invloeden en een psychedelisch randje. Debuutalbum Sea of Ethanol leverde Indian Askin veel op: talloze uitverkochte clubshows en optredens op menig festival, waaronder Best Kept Secret, Lowlands en Pinkpop. Ook haalden ze een Edison Award binnen. Met hun tweede album Another Round op zak stond de band afgelopen vrijdag, met The Mocks en TAPETOY als support, in de Duycker.

The Mocks

Sterke covers en eigen werk van The Mocks

The Mocks is een vrij nieuwe band die vooral 60s blues en rock speelt. Het drietal, afkomstig uit Nieuw-Vennep, warmt het publiek succesvol op met eigen werk, maar ook met covers van namen als Jimi Hendrix en Muddy Waters. De jonge band speelt strak. Er hangt een sfeer die je het gevoel geeft alsof je daadwerkelijk een concert van bijvoorbeeld The Beach Boys in de jaren '60 aan het bijwonen bent.

The Mocks

The Mocks

TAPE TOY

TAPE TOY

TAPE TOY legt de lat hoog

In hun nog korte bestaan hebben ze de Amsterdamse Popprijs in de wacht gesleept en werden ze geselecteerd voor Popronde 2018. Dat soort zaken komen niet zomaar aanwaaien, en TAPE TOY bewijst in Hoofddorp dat ze nog veel meer kunnen bereiken.

Iets voor 21:00 uur horen we de eerste noten van de Amsterdamse bubble-grunge band. Zangeres Roos is energiek en zoekt interactie met het publiek. Het viertal speelt een strakke, energieke en dynamische set en het in eerste instantie timide Hoofddorps publiek begint langzaam maar zeker te bewegen op de harde gitaren, de slimme synths en de melodieuze zang.

TAPE TOY

TAPE TOY

TAPE TOY

Indian Askin speelt knallende set

Om klokslag 22:00 uur betreedt Indian Askin het podium en start met de song ‘No Hand in Mine’. Flamboyante zanger Chino Ayala zet meteen een sterke vocale prestatie neer die heel gestroomlijnd wordt gestuurd door de band. De retestrakke drummer Ferry Kunst heeft de hele tijd een grote grijns op z’n gezicht en trekt halverwege de set zelfs z’n shirt uit. Het inmiddels drukke evenement is veranderd in een feestje gedreven door hitjes als “I Feel Something”, “Really Wanna Tell You”, “On and On” en “For You”. Net zoals bij TAPE TOY wordt er veel interactie met het publiek gezocht en Hoofddorp hangt gedurende de set aan hun lippen. Het wordt heel snel duidelijk waarom de Amsterdamse band een geliefd item is tijdens de festivalseizoenen.

Deze drie amuserende bands van behoorlijk muzikaal niveau maakten deze avond in de Duycker tot een groot succes!

Indian Askin

Indian Askin

Indian Askin

Indian Askin