25 jaar na de release van deel 1 verschijnt dan eindelijk deel 6 van De Posse reeks. De release werd afgelopen zondag groots gevierd in de Melkweg. 3voor12 Noord-Holland was er bij en maakte het volgende fotoverslag.

In de jaren ’90 viert de Osdorp Posse zijn hoogtij dagen en groeit het aantal Nederhop bands en crews. DJAX records brengt in 1994 het eerste deel van De Posse uit. Zo kan het publiek voor het eerst kennis maken met onder meer Ouderkerk Kaffers, West Klan, White Wolf en Zuid-Oost Posse. Een groot succes: daarna verschijnen nog vier delen van De Posse met diverse groepen. In 2009 geeft de Osdorp Posse hun laatste optreden en wordt het wat stil.

In 2015 ontstaat, op initiatief van Jerome XL, het idee voor De Posse deel 6. Met goedkeuring van Def P, DJAX records aan boord en hulp van Man-O-Green en Haagse Mark, worden artiesten uit het ondergrondse netwerk benadert om deel te nemen. Vertrouwde namen als De Onderhonden, De Uitverkorenen, Def P, O.K. (Ouderkerk Kaffers) en Weer Wolf zijn van de partij, maar ook nieuwe namen als Nadeche en Intrest. Er wordt weer ouderwets tekeer gegaan tegen alles wat nep is en je dagelijks op de TV voorbij ziet komen.

De Melkweg is goedgevuld voor de Release Party, die maar liefst drie uur mag duren. Zowel de oude als nieuwe garde komt voorbij. DJ Daan (Osdorp Posse) staat bij binnenkomst al fanatiek te draaien. Casto de Communicator nog een primeur: hij laat zijn nieuwste videoclip zien. De veelbelovende jonge rapper Nadeche mag de avond openen en haar Posse-track Blikken Kunnen Doden wordt enthousiast onthaald. Intrest schroeft het tempo flink op door samen met Das de Rijmmaniak de track Vakwerk de zaal in te slingeren. Den Dubieus brengt een solide optreden en ook Weer Wolf (reïncarnatie van White Wolf), die we nog kennen van deel 1, is van de partij met onder meer hun nieuwe track Noord-West in je Nest.

Het laatste deel van de Release Party is aangebroken als rappers Engel, Just en Surya van ’t Gilde het podium opkomen. Meters Makers heet hun Posse-track en het publiek komt helemaal los. Het is moeilijk te ontkomen aan de moshpits. Slimme Vogel van de Uitverkorenen brengt onder meer zijn track Rock de Beats en rapper 50% Neger van Blijf Rauw springt zelf nog even de moshpit in. De Ouderkerk Kaffers, o.a. met Jason en Jerome XL, laat zien dat de oude garde het nog niet verleerd is. De Onderhonden met Def P, Casto de Communicator, Jerome XL en Das de Rijmmaniak sluiten de avond in stijl af.

Het ondergrondse Nederhop netwerk lijkt zijn comeback te hebben gemaakt. Het begin er van staat in ieder geval als een huis. De Release Party is de start van een club tour die gaat volgen. De data hiervoor worden binnenkort bekend gemaakt, houdt hiervoor de website van De Posse in de gaten!