Een eerste EP release is altijd spannend. De tweede ook, en alle releases die daarop volgen. Alles waar je als band je ziel en zaligheid in hebt gestopt kan door anderen bekritiseerd of goedgekeurd worden, en dat is spannend. Maar die allereerste, die is extra spannend - en dan gaan dingen nooit zoals gepland. Vanavond is het de beurt aan Love Couple, in de melkweg Amsterdam. En daar staan ze dan: Renée Meijer, Kick Kluiving, Luc Debuyser en Tristan van der Selm, een uur voor het moment suprême, met lege handen. Want de EP, 'we should have never started this in the first place', die is er nog niet.

Showtime

Een half uur voor showtime worden de CD’s door de zus van Meijer de kleedkamer in gedragen, en de band haalt opgelucht adem. Ze hebben er ondertussen alleen al wel 4,5 uur stress op zitten. “Oh, ik ben zo bang dat niemand komt” zegt Meijer herhaaldelijk. Kluiving maakt zich vooral druk over de soundcheck, want die loopt niet helemaal zoals gepland. Op een gegeven moment wordt deze door het personeel van de Melkweg afgekapt. Debuyser heeft er daarnaast al een hele ochtend stress op zitten: de kleding die de band verkoopt was nog niet af, dus hij stond ’s morgens al vroeg achter de zeefdruk. De enige die zich nergens écht druk om lijkt te maken is Van Selm, die nuchter en geduldig overal en nergens bijspringt en de stress probeert te relativeren.

Ruim voordat Love Couple het podium op mag is alles geregeld. Wat een ramp leek te worden, wordt ineens een EP release zoals het hoort. De band haalt opgelucht adem, eigenlijk hadden ze alles gewoon uitstekend voorbereid. Zodoende stuiteren ze dan ook door de kleedkamer wanneer er rond 8 uur niets anders meer gedaan kan worden dan wachten. Meijer’s zorgen over een lege zaal blijken onnodig. De Upstairs barst uit zijn voegen, gevuld met goedgezind publiek dat er net zoveel zin in heeft als de band zelf. Na de eerste moeilijke minuten weet het viertal de zenuwen van zich af te spelen en gaan zij, samen met het publiek, helemaal los.