De popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam bestaat vijftien jaar. Dit werd afgelopen woensdag gevierd met een festival in de Q-Factory in Amsterdam: de plek waar de afdeling is gehuisvest. Vele alumni en studenten van de popopleiding hebben al op festivals als Pinkpop, Lowlands, Glastonbury en Sziget mogen staan. Voor het 15-jarig jubileum was een indrukwekkende line-up samengesteld, met onder andere WIES, TAPE TOY en DeWolff.

Someone (Tessa Rose Jackson)

Tessa Rose Jackson van Someone opent de avond in de grote zaal

Die is inmiddels goed gevuld. Voor het podium hangen doorschijnende doeken met visuals. De bandleden spelen nummers van hun eerste en laatste EP's: Chain Reaction en Orbit. Bij Orbit wordt gebruik gemaakt van kunst en interactieve technologie via augmented reality. Dit resulteert in een bijzonder project en indrukwekkende live show.

Wendelmoet

Wendelmoet volgt in de kleine zaal

Wendelmoet is een speciaal project voor en door vrouwen, als tegenreactie op Ronald Molendijks omstreden uitspraken over vrouwen in de muziekindustrie. Dit optreden is een voorproefje van een toekomstig album.

 

Ook Grote Prijs-winnaar WIES betreedt het podium

De band wordt enthousiast onthaald door het publiek en zet een solide show neer. Dit najaar spelen ze in veel verschillende steden tijdens de Popronde en als voorprograma van Roxeanne Hazes.

WIES

WIES

Phrame

Dit electropopduo uit Amsterdam roept met analoge synthesizers nostalgische gevoelens naar de jaren ’80.

Phrame

TAPE TOY

TAPE TOY

Het publiek is al goed opgewarmd als TAPE TOY het podium bestormt

Met een flinke dosis energie, bubble-grunge en catchy melodieën maken de bandleden er een feestje van!

Stella

Stella

Met haar melancholische soft grunge doet Stella denken aan PJ Harvey en Sonic Youth.

Kitchenette

Kitchenette

Kitchenette is een project van de Bosnische zanger en gitarist Chris O. Kikić

De vijf bandleden geven een prima optreden met sterke songs die doen denken aan bands zoals The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes.

The Muff

Het programma in de kleine zaal wordt afgesloten met de aanstekelijke 60’s en 70’s hardrock van The Muff

De energie spat ervan af met Reid Steenhuis' krachtige vocalen en Hammond orgel. Gitarist Aljo Leijdekkers en bassist Frank Verweijmeren springen enthousiast de zaal in tijdens hun solo performance.

DeWolff

Het jubileum wordt afgesloten met DeWolff

Deze band heeft geen introductie meer nodig. De psychedelische rock van DeWolff is ook buiten Nederland bekend. In juni verscheen het album Live & Outta Sight II. Als grote verrassing komt Jett Rebel het podium op om een paar nummers mee te spelen. Er wordt gejamd tot lang na de gecommuniceerde eindtijd. Een mooie afsluiter op de vijftiende verjaardag van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Jett Rebel

Studieleider Jack Pisters