HOLYMEN is een driekoppige band uit Amsterdam. Gevoed door opzwepende drums en beukende gitaren is de band een graag geziene live act. Eind 2016 wonnen ze dan ook de Bossche Band Battle. In februari kondigden ze aan dat ze in april hun laatste show zouden spelen. Nadat het ze werd aangeboden nog een EP op vinyl uit te brengen, besloten ze door te gaan.
Afgelopen vrijdag, 30 augustus, vond in de Amsterdamse Cinetol de EP release van het virtuoze stonerrock trio plaats. Samen met de muziektheaterband Zoutmus, braken ze de tent volledig af.

Zoutmus

Zoutmus zoekt het publiek

Om 21:00 uur wordt de avond afgetrapt met Zoutmus. Met songs als ‘No Mercury’ en ‘Funk’ weten ze het publiek goed te enthousiasmeren. Het feit dat ze uit de theaterwereld komen blijkt al snel: aan dynamische publieksinteractie, choreografie en een flinke dosis comedy kwam de vijfkoppige band uit Amsterdam niet te kort. Tussen een show op Lowlands en een enorme nationale theatertour weet Zoutmus de bezoekers in Cinetol goed op te warmen voor de hoofdact.

Zoutmus

Paul Korver (HOLYMEN)

Colin Linnekamp & Houk van Warmerdam (Zoutmus)

Sean Gascoigne (HOLYMEN)

Sean Gascoigne (HOLYMEN)

HOLYMEN speelt knallende set

Iets na 22:00 uur horen we de onheilspellende intro van HOLYMENs nummer ‘Charlatan’. De hoofdact is begonnen. Drummer Sean Gascoigne ramt erop los en dat is in het begin van de set bijna het enige wat er te horen is. Nadat de geluidsman alles technisch heeft aangepast op een hardhandige, doch retestrakke drummer, wordt het al snel duidelijk dat HOLYMEN een ervaren band is op het gebied van optreden. Er wordt, zeker in contrast met Zoutmus, niet veel interactie gezocht met het publiek. Ze houden er echter wel de aandacht continu bij, het publiek hangt aan hun lippen. Dat zegt wat over de muzikale kwaliteit van de band. Er bestaan sceptische gedachten over driekoppige bands, maar HOLYMEN bewijst volledig dat het gewoon kan werken. Ze vullen elkaar aan en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Al met al, een dynamische en energieke avond in de zaal op de Tolweg te Amsterdam!

HOLYMEN