Tinka: “Het uitgangspunt begon klein, maar is uitgegroeid tot een minifestival. Don't Tell Mummy helpt bands uit het internationale circuit om voet aan de grond te krijgen in Nederland, natuurlijk wel binnen de indie/underground/alternative scene. P60 geeft met Don’t Tell Mummy bands uit Engeland, zoals top act Strange Cages uit Brighton, de mogelijkheid om in Nederland te spelen. Om een groot publiek te trekken, zijn er voor de avond ook meer gevestigde Nederlandse namen geboekt, zoals De Likt en Iguana Death Cult.”
Nils: “De kleinere, opkomende bands bevatten elk iets unieks. Ze spelen heel erg in het moment. Toen ik DROOL voor het eerst live zag, hadden ze één ongelooflijk goede single uitgebracht en die performden ze fantastisch. the slaughterhouse band heeft een soort van rauwe energie op het podium en Football FC is eigenlijk gewoon een stelletje muziekmakende hooligans.”
Tinka: “Ja, de energie die de bands uitstralen is ongelooflijk. Ik heb bijvoorbeeld Shame eens zien spelen voor slechts een man of tien op een zolder, maar dat optreden stond als een huis. De bands die ik via Nils heb geboekt heb ik overigens nooit live gezien, maar ik vertrouw op zijn inschattingsvermogen als boeker en ik ga uit van mijn gevoel.”
Lucy: “Don’t Tell Mummy kan voor acts een goed startpunt zijn om nieuwe dingen in gang te zetten, zoals meer boekingen door andere podia en festivals. Sommige bands vragen ons al naar de volgende editie! We zullen zien hoe het gaat. Onze kracht ligt denk ik in het combineren van acts waar nog nooit iemand van gehoord heeft met acts die al meer gevestigd zijn.”
Tinka: “Misschien komen er honderd mensen, misschien komen er vijfhonderd. Ik hoop in ieder geval dat mensen zich zullen herinneren: ik was in P60 bij Don’t Tell Mummy Fest en daar heb ik deze bands voor het eerst gezien.”
Nils lachend: “Mensen moeten gewoon naar de eerste editie komen voordat we sell outs worden.”