Het is lente en dat betekent dat het festivalseizoen is losgebarsten. We zijn in een festivaltijdperk beland, waarbij het ene na het andere evenement op onze facebookpagina verschijnt. Dance, techno, reggae, indie, hiphop en zelfs heavy metalfestivals; de keuze is enorm. De mannen van Alkmaar Entertainment vonden dat er in de regio nog een belangrijk genre in de festivalscene ontbrak, namelijk een echt pop-rockfestival. We spraken met de organisatoren, uiteraard in Alkmaar, over het ontstaan van het festival en wat we kunnen verwachten van de eerste editie van Kaaspop Alkmaar op 20 april.

Even voorstellen

Voor Kaaspoporganisator Peter Wouters is dit zeker niet het eerste evenement dat hij organiseert. Zo organiseerde hij afgelopen jaar o.a. Alkmaar Smult, Devotion en Ontzettend Alkmaar en heeft hij daarna met nieuwe partners waaronder Martijn Vree Alkmaar Entertainment opgericht, om nog meer evenementen en festivals in Alkmaar en omstreken te organiseren. Het idee voor Kaaspop Alkmaar bedachten zij samen met Marcel Brood, zoon van Herman Brood en manager van The Wild Romance, waarmee ze al ruim 15 jaar bevriend zijn.

Waarom een nieuw festival?

In het pop/rock genre kan men in de regio Alkmaar en omstreken natuurlijk terecht bij Podium Victorie in Alkmaar, maar met het hopelijk mooie weer tijdens het Paasweekend willen mensen natuurlijk naar buiten en daar zagen de mannen van Alkmaar Entertainment een kans. Peter: "Wij dachten dat er wel ruimte zou zijn voor een evenement als deze." Marcel: "Het idee ontstond op een vrijdagmiddag in de kroeg. We wilden die band en die band en laten we die band proberen." Martijn: "Ook dachten we vooral: gewoon leuk in het Paasweekend. Veel mensen zijn vrij, willen erop uit en zijn van Goede Vrijdag tot maandag vrij. We dachten: een leuk pop-rockfestival tijdens Pasen plus Alkmaar is natuurlijk Kaasstad, dus werd het Kaaspop Alkmaar!"

De line-up is vrij divers binnen het thema rock/pop. Hoe is de programmering tot stand gekomen?

Op het programma staat een mix van grote Nederlandse namen en ook lokale bands uit de regio Alkmaar, Bergen en Haarlem. De organisatie wil dat het festival op deze manier zowel bij een groot publiek als bij de mensen uit de regio de aandacht trekt. Ze kwamen uit op artiesten uit als bijvoorbeeld Jett Rebel en Waylon. Marcel kwam op het idee om Navarone, een echte rockband, te vragen ‘’Die deden het heel goed bij Voice of Holland natuurlijk.’’

Wat kunnen we voor verder verwachten op Kaaspop?

Het festival is op het evenemententerrein aan de Olympiaweg  in Alkmaar. De optredens vinden plaats in een grote tent met aan beide zijden een podium tegenover elkaar, zodat de optredens elkaar afwisselen en het publiek alleen maar hun kont hoeft te keren wanneer de volgende artiest begint. 
Peter: ‘’We gaan er echt een spetterende show van maken qua licht en geluid in de tent. Toch willen we ook graag een knusse sfeer neerzetten. Er komen bijvoorbeeld ook allemaal foodtrucks op het festival te staan, zodat niemand wat te kort komt." Martijn: "Alle optredens zijn binnen in de tent. Binnen wordt het knus en gezellig. De bands wisselen elkaar af en tussendoor is er muziek gedraaid door Kees Baars van Countdown Café.


Behalve eerdergenoemde Jett Rebel en Waylon bestaat de line-up verder uit Wulf, bekend van de hit 'All Things Under The Sun’, Navarone, finalist van The Voice of Holland en Wild Romance, de oude band van Herman Brood. Bands uit de regio zijn Sway uit Haarlem, Charmless I uit Alkmaar en Uncle Harry’s Punch uit Bergen. Meer info over Kaaspop vind je hier.