Aankomende zondag 5 mei staan we weer met heel Nederland stil bij onze vrijheid. Er is niks lekkerder dan dat te vieren met een biertje in de hand genietend van toffe artiesten. Op het bevrijdingsfestival in Amsterdam, Het Vrije Westen, zullen maar liefst 5 podia in het Westerpark gevuld worden met zowel Amsterdams talent als artiesten vanuit de rest van het land. De grootste artiesten zijn te vinden op het hoofdpodium, bekende en minder bekende artiesten op het vrijheidspodium. Verder is er in samenwerking met click x Westerunie een podium waar tot 05.00 dj’s draaien, een hiphop podium van Mossel & Jajem en zelfs een pleintje met Lindy-Hop muziek. Om de keuze wat makkelijker te maken zijn dit onze 7 favoriete acts tijdens bevrijdingsfestival Amsterdam:

Space Ants 12:15 - 13:00

Het vrijheidspodium wordt zondag geopend door Space Ants. Dit drietal maakt rockmuziek met een buitenaardse sound. Vorig jaar brachten ze onder andere de single Apenotize uit tijdens de clubavond van 3voor12 Noord Holland en speelden ze bij 3FM. Sinds kort is ook hun 5-track EP te beluisteren op spotify. Begin je Bevrijdingsdag met de stevige drums, elektronische bass sounds en smerige gitaar van Space Ants.

Nina June: 13:00 - 13:45

Afgelopen jaar ontving ze de Zilveren Notekraker, de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent die indruk hebben gemaakt op medemuzikanten. En indruk maakt Nina June met haar dromerige, filmische popsongs zeker. Het is dan ook niet gek dat haar nummers al voor verschillende binnen- en buitenlandse films en series zijn gebruikt. Haar muziek wordt vergeleken met die van Agnes Obel en Ane Brun. Op 5 mei mag Nina het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Amsterdam openen en het publiek betoveren!

WIES: 14:30 – 15:15

Tobias, Jeanne en Jasper vormen pas sinds een half jaar de Nederpop-act WIES en zijn sindsdien niet te missen. Afgelopen december wonnen ze nog de Amsterdamse popprijs. Momenteel zijn de bandleden druk bezig met afstuderen aan het conservatorium van Amsterdam. Op 18 mei staat de band in de Finale van de Grote Prijs van Nederland én mogen ze in de zomer het voorprogramma van De Dijk in het Amsterdamse Bostheater verzorgen! Met raggende Nederlandstalige elektronische popliedjes gaat WIES het hoofdpodium betreden.  Dit wil je zien.

AlascA: 18:00 – 19:00

Haal even een nieuw hapje of drankje en ga lekker in het gras liggen luisteren naar AlascA. Deze band bestaat uit vier Volendamse jongens die al een tijd aan de weg timmeren. In 2010 stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en werd het nummer ‘Icarus’ gebruikt in de commercial van Toshiba. Inmiddels zijn de mannen van de indiefolkband heel wat optredens in binnen en buitenland verder en stonden ze afgelopen februari op het Americana Rising Festival. In 2018 kwam het nieuwe album Plea For Peace uit met invloeden uit de jaren ’60 en ’90, gecombineerd met moderne sounds. Doe je ogen dicht en waan je in andere tijden.

Nina June

Scram C Baby: 19:30 - 20:30

Het is gedaan met het liggen in het gras: het is tijd voor echte rock ’n roll! Scram C Baby is back! Na 8 jaar lang niks van de band te hebben gehoord is de band weer helemaal terug. We kennen de garagepop band van nummers, albums en optredens die alle kanten op schieten. Volgens de Volkskrant, waar het nieuwe album 5 sterren van kreeg, maakt de band nu echter muziek die ècht af is. Kom genieten van het alternatieve indie garagerock geluid van Scram C Baby.

Larry Gus: 21:00 - 22:00

Dansen in de schemering doe je met Larry Gus bij het vrijheidspodium. Producer, zanger en multi-instrumentalist Panagiotis Melidis, komt uit Griekenland en maakt iets wat wij hier eerder nog niet hoorden. Jaren zeventig jazz en elektronische sample pop met verrassende grooves is wat je hier kan verwachten. Dit alles inclusief de harde grappen van de ‘mislukkingskunstenaar’, zoals hij soms ook wel eens genoemd wordt.

New Cool collective: 22:00 - 23:00

Als niet te missen laatste tip eindigen we met festivalafsluiter New Cool Collective. Vorig jaar vierde de band het 25 jarig jubileum met een dikke show in de Melkweg, begeleidde ze Guus Meeuwis en namen ze een Edison in ontvangst. Vorige week werd de nieuwe single Altivo gereleased en in juni komt het nieuwe album Dansé Dansé uit. Maar eerst zorgen ze voor een knaller van een afsluiter op het Bevrijdingsfestival. Met Jazz, Dance, Latin, Salsa en Afrobeat is stilstaan geen optie!

 

Kijk hier voor de rest van het programma en het blokkenschema.