Met een onwijs dikke line-up hebben ze het weer mooi voor elkaar bij Bevrijdingspop Haarlem. Bands uit binnen en buitenland, groot en klein, komen naar de Haarlemmerhout om met jou de vrijheid te vieren. Maar waar moet je heen met zoveel toffe artiesten op de planning? We helpen je een handje met 7 tips.

1. EUT 13:50 – 14:30 Houtpodium

Het was de meest geboekte band van Popronde 2017, hun optreden op Eurosonic Noorderslag 2018 is door 3voor12 uitgeroepen tot het beste optreden op het showcasefestival én ze zijn uitgeroepen tot Deezer Next acts of 2018. Kortom, het gaat EUT voor de wind en dat is niet zonder reden.

EUT is namelijk een ijzersterke live-band, die popliedjes maakt met een rauw 90’s randje. Hun debuutplaat Fool For The Vibes zit dan ook vol melodieën die je de rest van de maand niet meer uit je hoofd krijgt. EUT vertrekt overigens na Bevrijdingspop alweer richting Engeland  om op onder andere The Great Escape Festival in Brighton te spelen.

2. Donnie 17:10 – 17:50 Jupilerpodium

Sinds zijn tweede album Mannelogie is Donnie eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscène. Hij speelde al eerder op Pinkpop, Lowlands, Eurosonic Noorderslag én verkocht met zijn eigen show Paradiso Amsterdam uit.

Dat Donnie een koning is in hypes creëren, wist iedereen allang. Met zijn laatste single Barry Hayze is het namelijk wéér raak. Geproduceerd door Bas Bron en met een gastoptreden van Willie Wartaal, klinkt Donnie dikker dan ooit. In de bijbehorende clip speelt Donnie op een hele toffe en slimme manier met zijn persona. Hij laat verschillende BN’ers, waaronder volkszanger Frans Bauer en presentator Art Rooijakkers, zijn song playbacken, geheel verkleed als Donnie himself. Inclusief gouden ketting en sluik rossig haar.

3. Jungle By Night 18:40 – 19:40 Houtpodium

Bevrijdingspop is geen onbekend terrein voor Jungle By Night. In 2017 stond het Amsterdamse collectief al op het Jupilerpodium om de boel op z’n kop te zetten. En met meer dan 450 shows in 24 landen is Jungle By Night zonder twijfel een band die wéét hoe je dat moet doen.

Hun nieuwe single ‘El Miraglo’ straalt dan ook precies de lol en energie uit die je live ook kan verwachten. Blazers, synthesizers en afrobeats met een hoog dansgehalte!

4. Guyy 19:00 – 19:30 Plein van de Vrijheid

Zoals elk jaar is er op het Plein van de Vrijheid weer lokaal talent te vinden. Deze editie kom je daar onder andere Guyy tegen. Guyy, ontstaan op de Herman Brood Academie, bestaat uit vijf mannen met allemaal een voorliefde voor de foute jaren ’80 en weten dit in een modern jasje te steken.

Met een onderkant die bestaat uit vieze hiphop beats, een bovenkant met goed-foute synth- en zang hooks en bovendien een eigenaardige frontman, blaast Guyy je gegarandeerd weg.

5. Love Couple 19:50 – 20:30 Plein van de Vrijheid

Love Couple is nóg zo’n band afkomstig van de Herman Brood Academie die lekker bezig is. Met teksten als ‘Je kut is like a foreskin’, zet de band een attitude neer waar je niet omheen kan.

Ondersteund door beukende drums, een diepe bas en goede dosis jaren ’90 gitaarwerk, is Love Couple een band die je van begin tot eind meeneemt in hun ‘Berlijnse sferen’.

Ze zijn net klaar met de opnames van hun debuut EP en gaan na Bevrijdingspop net als EUT richting Engeland, waar ze onder meer Londen, Liverpool en Manchester aan doen.

6. De Likt 20:45 – 21:45 Jupilerpodium

Het Rotterdamse De Likt ken je waarschijnlijk van de song ‘Ja Dat Bedoel Ik’, waar ze in 2015 en 2016 menig podia en festivals mee plat speelden. Het is daarna een tijdje stil geweest rondom het trio vanwege een vechtpartij die slecht afliep voor frontman Jordy Dijkshoorn, wat resulteerde in een gebroken nekwervel.

Volledig gerevalideerd en met het nieuwe album Een Derde op zak, is De Likt weer klaar om te doen waar ze het beste in zijn: je keiharde felle, botte en soms zelf cynische lyrics serveren begeleid door Futuristische Funk-beats!

7. KD Soundsystem & friends 22:00 – 23:00 Houtpodium

Het genre-overstijgende KD Soundsystem is een collectief bestaande uit MC Power, Samira, Zoë, The Teacher en Addik. Hoewel ze bijna allemaal hun roots in Haarlem hebben liggen, zoeken ze hun muzikale invloeden op plekken als Jamaica en Brazilië.

Deze dj-act combineert zang, mc-ing en dans met muzikale invloeden over de hele wereld. Denk aan reggae, afro-beats en hiphop. En dat doen ze niet zonder succes! Ze tourden al eerder door Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Maak je klaar voor een uur gevuld met Afro Carribean Bass!