Haarlem Jazz & More presenteert een uiteenlopend programma wat ons vijf dagen lang laat dansen en zingen op vijf podia met onder andere Ronnie Flex en Jonna Fraser, maar ook Postmen en Haarlems eigen Rilan & the Bombardiers.

Het vijfdaagse gratis festival 'Haarlem Jazz & More' is weer in aantocht! Sinds 2012 is ‘& More’ toegevoegd aan de festivalnaam om een breder publiek te trekken en een diverser programma aan te bieden. Vorig jaar trok het festival een publiek van maar liefst 235.000 bezoekers, en het uiteenlopende muzikale aanbod is ook dit jaar weer veelbelovend.

Het hoofdpodium staat op de Grote Markt en op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein staan ook podia. In de Grote Kerk en Pletterij zijn nog meer optredens te vinden van het festival. Vanaf woensdag 16 augustus is er elke avond live muziek te vinden in de stad.

Het programma

Op woensdag word er afgetrapt met Gumbo Kings, een Zuid-Hollandse band die funk, soul en blues speelt. De 22-jarige Haarlemmer Tom Thomson is om 10 uur aan de beurt. Met zijn ensemble maakt hij naar eigen zeggen vrouwvriendelijke, energieke en vooral dansbare muziek waar uptempo en relaxed elkaar afwisselt. Jonna Fraser mag de avond afsluiten. Deze populaire nederhopper brengt rap en soul samen en speelt zijn nummers onder begeleiding van een live band. Donderdag vinden we Ruis Soundsystem op het hoofdpodium. Club Ruis verzorgt ook dagelijks de afterparty. Haarlems eigen Rilan and the Bombardiers, Uncle Sue en Soul Six with Friends spelen ook op de donderdagavond. Vrijdag zijn Postmen en Ronnie Flex met de Deuxperience Band te zien. Ook speelt Burgers & Friends voor het derde jaar op rij, deze keer in samenwerking met bekende Nederlandse hiphop artiesten.

Jazzdienst

Zaterdag zijn de bekende artiesten Sharon Doorson, Niels Geusebroek en Boris aan de beurt. Zondagochtend is er tussen 10 en 12 muziek te vinden in de Sint Bavokerk op de Grote Markt. Verschillende artiesten brengen een mix van gitaarversterkers, blokfluiten, het Müllerorgel; een combinatie van een jazzconcert en kerkdienst door stadsdominee Tom de Haan.

 

Lees ook: