Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, Popronde, staat weer voor de deur! Vanaf 14 september gaat het festival langs 41 verschillende steden in het land. De hoofdstad van Noord-Holland is op zaterdag 7 oktober aan de beurt. Wij mogen vandaag bekend maken wie er deze dag in Haarlem spelen.

Het is dit jaar alweer de 10e editie van Popronde Haarlem en dat wordt gevierd met 51 live acts op 23 verschillende locaties in de binnenstad. Om 14:15 opent Cookhouse deze muzikale feestdag naast de VVV op de Grote Markt. Verspreid over de middag zijn er previews te vinden op verschillende locaties met Joost Dijkema, Yasmine, Mantra, Mexican Surf, Bjarke Ramsing, The Avonden, JAGD, Amber Gomaa en Kitty Kity Tuna.

Yasmine

Amber Gomaa

Het avondprogramma start om 20:15 in de Flapcan met Dakota. De Flapcan is tevens het podium dat deze avond door 3voor12 wordt gehost. Ook muziekblad OOR heeft dit jaar weer een podium, de grote zaal in Patronaat. Daar spelen de drie acts die door OOR zijn geselecteerd: Fata Boom, Yasmine en BUNGALOW. Muziekblog Never Mind the Hype heeft een route uitgestippeld voor liefhebbers van het wat hardere genre van alternatieve- en rockmuziek. Deze route is terug te vinden in het Popronde Haarlem festivalboekje en zal op de website van Never Mind the Hype bekend worden gemaakt.

Dakota

Het avondprogramma is van 20:15 t/m 1:30. Het blokkenschema met de precieze tijden en locaties is in de maak, maar alle namen mogen we alvast met je delen:

EUT, Spill Gold, Sean Gascoigne, DE KAT, Cookhouse, Juan Calderon, VELINE, Nausica, Lisa Nora, Kitty Kitty Tuna, CIEL, Bagdaddy, KIEFF, Tony Clifton

Amber Gomaa, KASPER, Yasmine, Dakota, The Muff, Super Ego, Mexican Surf, LGHTNNG, Grim Tim, Los Paja Brava, Massi, Fata Boom, Baby Galaxy

Flescha Moon & The Confused, BUNGALOW, Batobe, Forever Saturday, FOES, Jan Terlouw Junior, Aicha Cheriff, JAGD, GUS, Jermain Bridgewater, The Gwoof

Massi

Mexican Surf

Ook in de nacht gaat het muzikale festijn nog even door met een afterparty in Patronaat Café. Deze drie bands gaan je daar tot in de late uurtjes wakker houden: Tusky speelt van 00:30 t/m 01:05, The Hazzah speelt van 01:35 t/m 02:20 en last but not least Charlie & The Lesbians spelen van 02:50 t/m 3:25.

Het blokkenschema zal dus ook snel bekend worden gemaakt. Houd daarvoor vooral de pagina van Popronde Haarlem in de gaten! Wil je alvast een voorproefje van de muziek? Popronde landelijk heeft een fijne playlist voor je in elkaar geknutseld: