Like a Bridge is muziek op het water

Vier verschillende muzikanten op een rondvaartboot

tekst: Miranda Huibers ,

De grachten in Alkmaar lenen zich uitstekend voor een rondvaart. Dit keer eens geen ‘als u links kijkt’ maar wel een boot vol muziek. In samenwerking met bootjesverhuurbedrijf De Kraak organiseert singer/songwriter Gerhardt donderdagavond Like a Bridge.

Vier verschillende muzikanten op een rondvaartboot

Het is weer eens wat anders dan muziek luisteren in een popzaal. Op donderdagavond 2 september worden dertig mensen getrakteerd op een muzikale rondvaart in Alkmaar.

“Ik liep al een tijdje met dit idee in mijn hoofd”, vertelt de Noord-Hollandse singer/songwriter Gerhardt, die momenteel tourt met Beans and Fatback. “Op een avond liep ik door Alkmaar en kwam ik langs de bloemenboot. Om in die sfeer een optreden te doen, dat zou te gek zijn, dacht ik toen.” Het publiek kan dan ook muziek van hem verwachten, maar hij doet het niet alleen. Ook Yori Swart, die tijdens NH-Pop Live hoge ogen gooide, en Channah en Hark treden op.

In totaal duurt de rondvaart, met medewerking van botenverhuurbedrijf De Kraak, een uur. De boot vertrekt vanaf Verdronkenoord en stopt op verschillende plaatsen, waaronder de Gewelfde Stenen Brug, zodat het publiek op verschillende plaatsen in verschillende sferen kan genieten van de muzikanten.

Meer informatie vind je op de site van Gerhardt.