Jacqueline Govaert test soloshow in Haarlem

Met dikke buik op eigen benen

tekst: Isabelle Mulder - foto's: Maikel Beers ,

Jacqueline Govaert had het Patronaat uitgekozen als locatie voor de eerste try-out van haar solotour. Reden voor 3VOOR12/Noord-Holland om de show van het voormalig Krezip-boegbeeld bij te wonen.

Met dikke buik op eigen benen

Good Life is de titel van Jacqueline Govaerts solodebuut. De van  oorsprong Noord-Brabantse zangeres blaast haar carrière nieuw leven in. Beinvloed door The Beatles en Rolling Stones gaat Govaert ‘back to the sixties’. Een verfrissende sound en alles behalve een slap aftreksel van Krezip.

Jaar geleden

Ruim een jaar geleden gaf Jacqueline Govaert met toenmalige band Krezip haar laatste concert in de Heineken Music Hall. Inmiddels maakt  de 28-jarige solo een doorstart onder eigen  naam. Het debuutalbum Good Life komt in september binnen op  nummer 3 in de top 100 en met een tweede kindje op komst gaat het de popzangeres voor de wind. 

In een uitverkocht Patronaat mag Jacqueline haar eerste show weggeven. Trouwe fans en nieuwsgierige bezoekers komen  massaal af op deze veelbelovende try-out. In een niets verhullende  jumpsuit betreedt Govaert lichtelijk zenuwachtig het podium, voor het eerst sinds tijdens zonder haar vertrouwde bezetting. Desondanks weet ze feilloos de draad weer op  te pakken en is het alsof ze nooit is weggeweest.

Geen Krezip

Nummers worden met groot enthousiasme door het publiek ontvangen. Haar eerste single Overrated wordt dan ook uit volle borst meegezongen en tijdens Hold Your Fire gaat menig voetje van de vloer. De zangeres staat nu op eigen benen en heeft er bewust voor gekozen om het repertoire van Krezip niet meer te spelen. Bezoekers kunnen wel enkele covers verwachten.

Tijdens het slotnummer swingt Jacqueline in bloemenjurk op blote voeten en al. De warme en gemoedelijke sfeer heeft haar duidelijk veel goeds gedaan. Na een kort maar krachtig optreden, bedankt Govaert haar bandleden en de zaal. Nog snel een paar uurtjes slapen om vervolgens en fris en fruitig in de ochtendshow van Giel Beelen te verschijnen.

Gezien: Jacqueline Govaert
Patronaat, Haarlem, 2 september 2010