De Vorstin opent de deuren

Nieuw Hilversums poppodium viert opening met weekend vol muziek

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het is eindelijk zover: Hilversums nieuwe poppodium de Vorstin gaat dit weekend officieel open en gooit er meteen een groot muzikaal feest tegen aan!

Nieuw Hilversums poppodium viert opening met weekend vol muziek

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, het realiseren van het nieuwe Hilversumse poppodium de Vorstin. Vertraging in de bouw, een breuk door gebrek aan vertrouwen tussen bestuur en personeel, een niet-sluitende begroting, het was even heel spannend of het goed zou komen.
 
Maar het is goed gekomen, sterker nog, het nieuwe Hilversumse poppodium opent komend week met een spectaculair muzikaal programma de deuren. Op vrijdag 1 oktober komt jazztalent Wouter Hamel met zijn band acte de présence geven. Natuurlijk moet er op een feest ook gedanst worden en dus staat de zaterdagavond 2 oktober in het teken van dance. Guerilla SpeakerZ, Mightyfools, Henzel & Disco Nova van het Vage Gasten-collectief, techno-artiest Darko Esser, Daniel Sanchez en huisdj’s Element35 laten de zaal de hele nacht op haar nieuwe grondvesten schudden.
 
En op zondag 3 oktober staat pop en rock centraal op een heus live-festival met de bands I Kissed Charles, Want Want, Knobsticker, Lola Kite, Hilversums eigen punktrots i2B1 en Marinus de Goederen, beter bekend als Mr. A balladeer.

De entree is het hele weekend gratis, dus laat deze kans om Noord-Hollands nieuwste podium te bekijken zeker niet aan je voorbij gaan! Het gebouw is ontworpen door de architect achter de Heineken Music Hall, is maar liefst 4 verdiepingen hoog en bevat onder andere een muziekcafe en een grote concertzaal die in een handomdraai kan worden veranderd in een theaterzaal, inclusief uitschuifbare tribunes!

De komende weken is er flink wat te beleven in de Vorstin, zo staan er onder andere optredens van Tim Knol, Giovanca, Waylon, The Opposites, the Mad Trist en Aqua de Annique op het programma.