Popmania 2010 barst uit zijn voegen

Jury moet appels met peren vergelijken

Tekst: David Ruijgvoorn Foto's: Mischa Nieuwboer ,

Op 17 en 18 augustus vond Popmania 2010 plaats in Kompleks te Heerhugowaard. In twee dagen tijd streden 22 bands om de Popmania wisseltrofee.

Jury moet appels met peren vergelijken

Op 17 en 18 augustus vond bandwedstrijd Popmania 2010 plaats in jongerencentrum Kompleks te Heerhugowaard. In twee dagen tijd streden 22 bands om de Popmania wisseltrofee.

Om de twee avonden met zoveel bands goed te laten verlopen werd er gebruikt gemaakt van 2 podia. De helft van de bands speelde in het café, de andere bands speelde in de zaal. Elke band kreeg 30 minuten speeltijd en ombouwtijd op het ene podium betekende showtime op het andere podium.

De vrijdagavond werd gevuld door 12 bands en zaterdag was de finaledag met dus nog 10 bands te gaan. Of eigenlijk 11, de winnaar van Popmania 2009 (toen bekend als Lucky Luke Strikes Back, nu als Our Minor Fall) deed tijdens het juryberaad erg haar vest het publiek te vermaken.

Uiteindelijk eindigde Eye of the Hurricane, die de zaal in hun zak hadden vanaf het eerste akkoord, op nummer 3. Op vrijdag hadden ze de zaal voorzien van een letterlijke orkaan van metal geluid.
Mentally Retarded Friends werd tweede. Hoewel de avantgardistische rockband zaterdag in het café weinig publiek had, was het toch een succes.
De winnaar van Popmania 2010 was Karma's Lab, die met hun toegankelijke poprock het publiek en de jury vrijdagavond voor zich hadden gewonnen. Misschien niet erg vernieuwend, maar zeker erg goed! 

Het was bijna appels met peren vergelijken voor de jury en het was leuk geweest als de fans van de bands ook nog even bij andere bands waren gaan kijken, maar desalniettemin was Popmania 2010 erg geslaagd!