Drie op een rij (24)

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

tekst: redactie Plug Out ,

3VOOR12/Noord-Holland verzorgt in samenwerking met Plug Out jouw wekelijkse concertagenda. Elke donderdag vind je op deze plek drie evenementen die komend weekeinde in onze regio plaatsvinden. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor.

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

Nog geen plannen voor het weekeinde? Geen probleem. 3VOOR12/Noord-Holland is je van dienst met een wekelijkse concertagenda. Elke donderdag tippen wij drie evenementen in onze eigen regio die wij de moeite waard achten. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want de lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor. De selectie wordt verzorgd door onze collega's van jongerenwebsite Plug Out. Kijk voor meer uitgaanstips op www.plugout.nl.

Rinoa & Atlantis
De post-rock band Rinoa uit Essex bevat ex-leden van Crydebris, Chariots en Symmetry. Voornamelijk beïnvloed door onder meer Envy, Mono en Devil Sold His Soul. Het Nederlandse Atlantis wordt beïnvloed door acts als Massive Attack, Neurosis, SWANS en de filmmuziek van Clint Mansell. Denk aan filmische nummers met een ondertoon bestaand uit lagen met zware gitaar, luide synths, samples en industriële drumprogrammering.
Pop- & dancepodium De Kade
Zuiddijk 9 -11, Zaandam
Vrijdag 8 oktober
21.00 uur
Toegang: € 10,-


Imaad Wasif
In een ander leven was Imaad Wasif wellicht een poëet of priester geweest. De Amerikaanse singer-songwriter haalt veel inspiratie uit het bovennatuurlijke en vertaalt dat naar psychedelisch rockende folknummers. Let op: GRATIS entree!
Patronaat
Zijlsingel 2, Haarlem
Vrijdag 8 oktober
22.30 uur
Toegang: gratis

Scram C Baby

Het Amsterdamse Scram C Baby, het best bewaarde geheim van Excelsior, heeft een nieuwe plaat uit. En wat voor een! Slow Mirror, Wicked Chair heet 'ie, een titel die net zo eigengereid klinkt als de band zelf. Dertien kronkelende gitaarliedjes met de kenmerkende uit-de-tenen-gezongen hartstocht van zanger/frontman extraordinaire John Cees Smit. Zaterdag dus in Cayen!
JC Cayen
Peperstraat 2, Enkhuizen
Zaterdag 9 oktober
21.00 uur
Toegang: € 5,-