De Vorstin is nu écht open

Gezellig openingsweekend in nieuw Hilversums poppodium

tekst en foto's: Wolf Schouten ,

De Vorstin, het nieuwe poppodium in Hilversum, is officieel geopend. Na enkele try-outs waren afgelopen weekend dan eindelijk de eerste voor het publiek toegankelijke shows. 3VOOR12/Noord-Holland nam ook een kijkje.

Gezellig openingsweekend in nieuw Hilversums poppodium

De deuren van podium de Vorstin in Hilversum zijn nu officieel geopend. Eerder waren er een aantal try-out voorstellingen geweest, zodat het personeel, de muzikanten en select gezelschap bezoekers alvast konden wennen. Maar afgelopen weekend is het daadwerkelijke programma van start gegaan.

Vrijdagavond is het de beurt Florian Wolff om het nog wat weinige publiek wat op te warmen, maar diegenen die aanwezig lijken hier niet zoveel van aan te trekken. Pas wanneer Wouter Hamel begint, wordt het drukker, en is het publiek meer betrokken bij wat er op het podium gebeurt. Wouter Hamel weet een sterke show neer te zetten, met korte verhalen tussen de nummers door, waar het publiek enthousiast op reageert.

Gevoelige snaren
De zondag staat in het teken van zes live acts/bands uit verschillende muzikale hoeken. Mr A Balladeer start het kleine livefestival, zoals de Vorstin het noemt. En deze singer/songwriter weet met zijn liedjes de gevoelige snaren te raken van het aanwezige publiek in het grand café. Hierna heeft I Kissed Charles de grote zaal om daar het publiek met stevig klinkende pop-rock liedjes op te zwepen.

Terug naar het grand café, waar Want Want ondertussen begonnen is. De enige band deze middag met Nederlandstalige nummers. Dat niemand de dansvloer op durft te zoeken, zal aan de zondagmiddag hebben gelegen. Aan de muziek en de enthousiaste frontman lag in het in ieder geval niet. Vanuit het cafe volgt er weer een sprintje twee verdiepingen naar boven voor de 'drum 'n disco'-show van Knobsticker in de grote zaal.

Aantrekkelijke show

Twee gasten, eentje achter het drumstel en de ander achter een setje electronica, weten door middel van stevige ritmes en veel enthousiasme de zaal lekker in beweging te krijgen. Daarnaast krijgen ze bij een aantal nummers versterking van een basgitarist of een van de twee meegenomen zangers. Alles bij elkaar is het een aantrekkelijke show van een goed op elkaar ingespeeld duo.

Na afloop van Knobsticker zou Lola Kite in het café een optreden verzorgen, maar al snel wordt duidelijk dat vanwege transportproblemen dit helaas niet door kan gaan. Zo snel mogelijk na het meedelen van dit nieuws wordt het podium in de zaal voorbereid voor de laatste band van dit festival. i2B1, een lokale band die speciaal voor de opening van de Vorstin een reünie-optreden houdt, na zeven jaar niet te hebben opgetreden.

Gezellig gevuld
Na een stijlvolle introductie begint i2B1 stevig te rocken, met nummers die bekend zijn bij zo ongeveer het gehele publiek. De zaal is ondertussen gezellig gevuld, en hoewel er meer mensen bij zouden passen is er nu tenminste voldoende ruimte om lekker te dansen. En dat is precies wat er door het publiek gedaan wordt.

Na een heerlijke sessie van bijna een uur moet i2B1 helaas ook stoppen. En dan kan de balans opgemaakt worden van het openingsweekend met veel acts en een heerlijke sfeer. Het had over het geheel iets drukker mogen zijn, maar bij elkaar was het in ieder geval ontzettend gezellig. Iedereen die langs was geweest heeft het naar zijn of haar zin gehad.

Gezien: Openingsweekend
De Vorstin, Hilversum, 1 en 3 oktober