Rob Acda Award: Chaos Asylum

Een deelnemer voorgesteld

Interview: Marjan Ooms ,

De Rob Acda Award, een eerbetoon aan de overleden Rob Acda, wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd. Vanaf 12 november strijden veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken in het Patronaat om een felbegeerde plaats in de finale, die op 8 april plaatsvindt. 3VOOR12/Noord-Holland stelt de deelnemers aan je voor. Deze keer: Chaos Asylum

Een deelnemer voorgesteld

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Chaos Asylum uit Heerhugowaard.”

Hoe groot is jullie band, wie speelt wat?
“Chaos Asylum bestaat uit 5 personen. Alex Mulder en Rick Jongman zijn de gitaristen. Kevin Pasman is verantwoordelijk voor de vocalen, Dennis Onsia speelt bas en René Vlaar drumt.”

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
“De huidige bezetting bestaat sinds april 2009.
Alex en ik (Kevin, red.) zijn begonnen op 1 december 2008. We speelden samen in Anubis, en deden in het seizoen 2006/2007 al mee met de Rob Acda Awards, waarmee we de finale haalden. We zijn met Anubis gestopt, maar toch bleef het bloed kruipen waar het niet gaan kan en we besloten een nieuwe band op te richten. Dit duurde iets langer dan gepland maar uiteindelijk vonden we René, die eerder als drummer in de band Jerks heeft gespeeld. De bassist van Anubis heeft ook nog eerst een tijdje in Chaos Asylum gespeeld, maar de interesse was weg en die is dus gestopt. Daarom is Dennis, die in eerste instantie auditie had gedaan voor gitarist, maar geen succes was, in de band gekomen. Dennis speelde in de black metal band Distopia en was geen onbekende van ons. Via een forum op gitaarnet is Rick bij de band gekomen.”

Hoe omschrijven jullie de muziek?
“De muzieksoort die Chaos Asylum maakt kun je omschrijven als Poldertrash. De basis is trashmetal in de Amerikaanse vorm uit halverwege de jaren ’80.”

Wie zijn jullie grootste invloeden?
“Onze grootste invloeden zijn Megadeth, Exodus, Metallicia, Slayer, Iron Maiden, Opeth en Rush.”

Hoe zien jullie de toekomst als band?
“Wij willen in de toekomst heel veel muziek maken die wij zelf leuk vinden en die ook het publiek leuk vind.”

Chaos Asylum speelt tijdens de eerste ronde op 12 november.