Rob Acda Award: Against All Odds

Een deelnemer voorgesteld

Interview: Miranda Huibers ,

De Rob Acda Award, een eerbetoon aan de overleden Rob Acda, wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd. Vanaf 12 november strijden veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken in het Patronaat om een felbegeerde plaats in de finale, die op 8 april plaatsvindt. 3VOOR12/Noord-Holland stelt de deelnemers aan je voor. Deze keer: Against All Odds.

Een deelnemer voorgesteld

Wie zijn jullie?
"Wij zijn Against All Odds en komen uit IJmond."

Hoe groot is jullie band, wie speelt wat?
"We zijn een vijfdelige band. Evelien Hoffmann uit Nijkerk is de zangeres, Mark Roosloot uit Beverwijk speelt gitaar en zingt, Jan Schaaper uit Heemskerk speelt gitaar, Bert Hekman uit Heemskerk bast en zingt en Gerald van Luijk uit Beverwijk is de drummer."

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
"Mark en Bert waren het er in 2007 over eens dat het slecht gesteld was met de politieke situatie. Na een avond onze frustraties geventileerd te hebben kwamen we op het idee om het in muziek om te zetten. Jan en Gerald waren snel gevonden en de band was gevormd. Met z'n vieren hebben we twee jaar lang aan de weg getimmerd, tot we het nodig vonden om een andere zanger te zoeken, zodat Mark zich kon richten op het gitaar spelen. Geen èèn zanger had zich aangemeld, alleen maar zangeressen! Evelien kwam auditie doen en het klikte meteen. Het eerste nummer was tijdens de auditie al een feit! Nadat Evelien er bij kwam hebben we meteen met de IJmond popprijs mee gedaan en zijn we eerste geworden, wat ons een optreden op het hoofdpodium van Beeckestijnpop heeft opgeleverd!"

Hoe omschrijven jullie de muziek?
"Stamprock met politiek getinte teksten."

Wie zijn jullie grootste invloeden?
"Rage Against The Machine en de Foo Fighters voor ons allemaal. Verder hebben we allemaal compleet verschillende invloeden. Zo houdt Gerald bijvoorbeeld van jazz, Jan van funk en Bert van metal en hardcore."

Hoe zien jullie de toekomst als band?
"We nemen de toekomst maar zoals die komt. We kijken niet zo heel ver vooruit, maar hopen gewoon lekker veel te kunnen spelen en mensen aan het headbangen, mee schreeuwen, zingen en feesten te krijgen!"

Against All Odds speelt tijdens de eerste ronde op 12 november.