NH-Pop Live: Esion

Een deelnemer voorgesteld

tekst: Jochem Boom ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Esion.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is in volle gang. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Deze week belichten we Esion, een vijftal uit de Bollenstreek.

Waarom hebben jullie je ingeschreven?

"De reden van inschrijving is voor ons een goed podium om onze muziek te promoten. Er hangt een goeie sfeer en er is goed publiek. Daar doen we het voor."

Wat zijn jullie verwachtingen van NH-Pop Live?
"We gaan gewoon twee hele mooie optredens neerzetten. En  we hopen op goede kritieken. We hopen dat mensen onze muziek meer gaan waarderen."

Wat gaat de toekomst jullie brengen?
"We willen het liefst zoveel mogelijk optreden. Vooral in de grotere zalen. We spelen ongeveer 25 shows per jaar. Kleinere en grotere shows. We hebben al gespeeld in het Patronaat, de Waerdse Tempel. Dat zijn toch top 10 zalen van Nederland."

Jullie werken ook aan een album?
“We hebben geïnvesteerd in een thuis studio. De eerste EP is daar opgenomen. In een thuisstudio heb je meer vrijheid en kan je precies maken wat je wilt.”

Waar kunnen we jullie muziek mee vergelijken?

“We noemen het zelf 'cheerfull metal', maar als we ooit in de bakken van Free Record Shop staan zouden we ergens tussen de metal en de rock staan."

Meer informatie over Esion op www.esion.nl. Esion speelt in het kader van NH-Pop Live op 10 april in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.