3VOOR12NH in sessie op Beeckestijn Pop

Drie Noord-Hollandse bands in de schijnwerpers

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor het jaarlijkse Beeckestijn Pop. 3VOOR12/Noord-Holland organiseert op dit gratis festival in de IJmond drie bijzondere sessies met drie bijzondere Noord-Hollandse bands.

Drie Noord-Hollandse bands in de schijnwerpers

Beeckestijn Pop in één van de grootste en langstlopende gratis festivals in Noord-Holland. Al sinds 1979 stroomt het statige landgoed in Velsen-Zuid eenmaal per jaar vol met duizenden muziekliefhebbers. Zij komen niet alleen af op de gemoedelijke sfeer, maar zeker ook op de bijzondere programmering, die volgens de traditie een aantrekkelijk spannend karakter heeft.

In het verleden stonden al Urban Dance Squad, Johan, Moke en zelfs Radiohead op het festival, vaak nog voordat zij bij het grote publiek bekend werden. De editie van 2010 van kent een aantal grote namen, zoals C-Mon & Kypski, Bettie Serveert en Juliette Lewis. Toch is er ook dit jaar op Beeckestijn Pop weer volop aandacht voor die artiesten die wellicht over enkele jaren volop in de schijnwerpers staan.

3VOOR12/Noord-Holland richt zich op die laatste categorie, en dan voornamelijk op de bands die uit onze eigen provincie. Op Beeckestijn Pop gaat de redactie livesessies opnemen met drie Noord-Hollandse bands: E.T. Explore Me (garage rock ‘n’ roll uit Haarlem, mét orgel), Chef’Special (Haarlemse funk, vermengd met hiphop), Palalalaka (rock zo experimenteel als de bandnaam).

De sessies vinden plaats aan de achterzijde van het welbekende landhuis Beeckestijn, bij de ingang van het festivalterrein. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opnamen bij te wonen. De exacte tijden van de sessies worden later deze week op deze site gepubliceerd. Na het festival zijn de gemaakte opnamen  hier ook te bekijken.

Ook vorig jaar was 3VOOR12/Noord-Holland op Beeckestijn Pop aanwezig om sessies op te nemen. Het resultaat hiervan is hier terug te zien.