Sessies Beeckestijn Pop: Palalalaka

In de luwte van het festival

tekst: redactie - foto's: Ary-Jan de Witte ,

3VOOR12/Noord-Holland was op Beeckestijn Pop en filmde drie bijzondere sessies. Wekelijks publiceren wij er één. In de derde en laatste aflevering: het experimentele rockgezelschap Palalalaka.

In de luwte van het festival

Drie Noord-Hollandse bands waren door 3VOOR12/Noord-Holland uitgenodigd om op Beeckestijn Pop, in de luwte van het festival, een sessie op te nemen. Het resultaat presenteren wij in drie afleveringen. In het laatste deel: Palalalaka.

Een livesessie van een band die oorspronkelijk niet eens van plan was live te gaan spelen. Palalalaka is namelijk begonnen puur als een opnameproject. De gebroeders Van Vliet doken in 2006 de studio in en kwamen er weer uit met de EP Go And Feed The Rabbits.

Pas jaren later zette Palalalaka de stap naar het podium. Dat gebeurde toen de band was uitgegroeid tot een vijftal. Inmiddels is er voor de Noord-Hollanders geen weg terug meer. Helemaal niet nadat zij eerder dit jaar de derde voorronde van de Rob Acda Award wonnen en bovendien hoge ogen gooiden tijdens de finale van de Haarlemse bandwedstrijd.

In de tussentijd leverden ze ook nog een nieuwe EP af: The Invention Of Breakfast. Twee nummers van dit schrijfje worden in onderstaande sessie op akoestische wijze vertolkt.

Camera: Kim Hutjens
Geluid:
Erik Griekspoor

St. Paul:

Ganin: