Drie op een rij (10)

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

tekst: redactie Plug Out ,

3VOOR12/Noord-Holland verzorgt in samenwerking met Plug Out jouw wekelijkse concertagenda. Elke donderdag vind je op deze plek drie evenementen die komend weekeinde in onze regio plaatsvinden. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor.

De wekelijkse concertagenda verzorgd door Plug Out

Nog geen plannen voor het weekeinde? Geen probleem. Vanaf heden zijn we je van dienst met een wekelijkse concertagenda. Elke donderdag tippen wij drie evenementen in onze eigen regio die wij de moeite waard achten. Veelal met een extra Noord-Hollands tintje, want de lokale artiesten hebben bij ons immers altijd een streepje voor. De selectie wordt verzorgd door onze collega's van jongerenwebsite Plug Out. Kijk voor meer uitgaanstips op www.plugout.nl.

The Cosmic Carnaval
Deze band grijpt met beide handen in de schatkist van hun invloeden uit de jaren zestig, waaronder Beach Boys, The Beatles en The Band en modernere bands als Daryll-Ann, Belle & Sebastian en My Morning Jacket. De Rotterdammers zijn er in geslaagd een eigen groovend geluid te ontplooien waarin harmonieën en orgel- en gitaarsolo’s een prominente plek rijgen. Live zit er een rockende rand aan de nummers.
Patronaat (café)
Zijlsingel 2, Haarlem
Vrijdag 2 juli
22.30 uur
Toegang: gratis

The Jig
The Jig brengt je rauwe, onversneden instrumentale funk. Drie vette blazers en een apenstrakke ritmesectie met Hammondorgel zorgen voor een knapperende funksound in de stijl van helden als The Meters en Bootsy Collins. Vintage dus, stijlvol en met een eigentijdse urgentie. De band speelt vrijwel uitsluitend eigen stukken. Catchy, soulvol, diep, funky. Sommige van hun nummers staan al bekend als underground-dansvloer-hits. Zweet in de bilnaad, meneer!
Muziekcafé De Bliksem
Koningstraat 35, Den Helder
Vrijdag 2 juli
23.00 uur
Toegang: gratis


Bolpop
Maar liefst vier zalen met twee podia van pop, rock, dance & feest. Wat betreft regionale bands komen The La La Lies, Square Attic en Bright Young Lights spelen.
Bloemenlust
Burgemeester Lovinkstraat 3, Breezand
Zaterdag 3 juli
20.30 uur
Toegang: € 15,-