NH Pop Live: The Electric Jets

Een deelnemer voorgesteld

tekst: Jochem Boom ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. We beginnen met: The Electric Jets.

Een deelnemer voorgesteld

Met The Electric Jets heeft Noord-Holland haar eigen The Death Letters. Ze zijn jong, maken lekker rommelige garagerock en zijn erg veelbelovend. De Heerhugowaarders schreven zich dit jaar in voor de wedstrijd NH-Pop Live. Wij spraken daarover met zanger Axel.

Waarom hebben jullie jezelf ingeschreven?
"We waren eigenlijk niet van plan om ons in te schrijven omdat we vorig jaar ook al mee hebben gedaan, toen zaten we ook bij de 15 geselecteerde bands. Uiteindelijk hebben we ons op het laatste moment wel ingeschreven. We dachten, kom we doen gewoon mee. Het is namelijk heel leuk omdat je in heel veel leuke zalen kan spelen."

Wat verwachten jullie er dit jaar van?
"Eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, we willen gewoon weer lekker spelen. Het is wel te hopen dat het wat beter wordt bezocht, want vorig jaar was het redelijk rustig. En we hopen dat we nu hoger eindigen dan vorig jaar, toen werden we zesde. Dat was wel zuur." 

Jullie spelen veel in de regio, hoe gaat het buiten Noord-Holland?
"We doen op het moment niet zoveel. We zijn allemaal kleine jochie’s zonder rijbewijs. Daardoor is het tot nu toe erg lastig geweest om buiten de regio te spelen. We zijn nu van plan om voor september een club tour te doen, waarbij we ook veel buiten Noord-Holland kunnen spelen."

Jullie hebben vorig jaar de EP Electric, Baby! uitgebracht, hoe waren de reacties?

"De reacties zijn erg goed geweest. We zijn nu bezig met het regelen van opnames voor een nieuwe plaat, we zijn nog aan het kijken waar en met wie we gaan opnemen. Maar hopelijk is de nieuwe plaat in september klaar."

Kijk voor de data van de showcases en een uitleg van het project op www.nhpoplive.nl.