Cd-recensie: Boilersuit – Crash Tender

Indietrio vindt de balans

tekst: Maikel Ineke ,

Boilersuit heeft een nieuwe EP afgeleverd. En niet zo maar één. Op Crash Tender komen de ambachtelijke popsongs van het Noord-Hollandse trio beter dan ooit tot hun recht.

Indietrio vindt de balans

Boilersuit is een echte EP-band. Zo om het anderhalf komt het Heerhugowaards/Langedijkse indietrio met vier nieuwe popliedjes op de proppen. Ook op de nieuwste EP, Chrash Tender, zijn dat nog steeds popliedjes in de klassieke betekenis van het woord.

Toch is er ook een verschil vergeleken met voorganger The Bunker Tapes. Ging Boilersuit anderhalf jaar geleden nog voor een sobere, uitgeklede sound, op Chrash Tender maakt de band een veel subtielere indruk. Dat komt in de eerste plaats door de sterke opbouw. Zo start de EP verrassend rustig met het ingehouden Hiding From The Sun en het uitgesponnen Out Of The Woods.

Daarnaast zijn er op productioneel gebied nuances te ontdekken. Out Of The Woods wint aan kracht door de toevoeging van een zacht maar sfeervol orgeltje. En in de uptempo afsluiter Where I Wanna Be is naast de akoestische gitaar van zangeres/gitariste Loes Schat bij vlagen ook het geluid van een elektrische gitaar te bespeuren. Het geeft de EP als geheel een heerlijk dynamische sound mee.

Niet eerder kwamen de melodieuze popsongs van Boilersuit zo goed uit de verf. Op Crash Tender lijkt het Noord-Hollandse trio de ultieme balans te hebben gevonden.

Cd-recensie: Boilersuit – Crash Tender (eigen beheer)