NH-Pop Live: Rarely Alive

Een deelnemer voorgesteld

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Rarely Alive.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Deze week belichten we Rarely Alive, een viertal uit Velsen dat klassieke pop-rock maakt. Rarely Alive bemachtigde met het winnen van het Wildcardfestival eind vorige maand de laatste plek in het showcasetraject. We spreken met zanger/gitarist Nigel Wubbenhorst.

Op de site van NH-Pop Live wordt jullie muziek omschreven als 'highschool college rock'. Kun je je daarin vinden?
"Ik snap wel wat ze bedoelen. Onze muziek heeft er ook wel iets van weg, maar het is niet hoe wij onszelf zien. Wij maken pop en toch vooral echte rock."

Met welke bands kunnen we jullie muziek vergelijken?

"Mijn eigen grote voorbeeld is Slash, de gitarist van Guns N' Roses. Verder zijn we beïnvloed door Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Ramones. Onze drummer is helemaal gek van Metallica. Het is een mix van verschillende stijlen, eigenlijk."

Wat was jullie motivatie om mee te doen aan NH-Pop Live?

"Sowieso voor de fun. Muziek maken is leuk, dus we willen gewoon veel spelen. Die mogelijkheid is er met NH-Pop Live. En toen we doorgingen naar de volgende ronde was dat helemaal leuk. We hebben nu al in Victorie in Alkmaar gespeeld tijdens het Wildcardfestival en straks gaan we voor een showcase naar P3 in Purmerend. Dat zijn toch mooie, grote zalen."

Wat kunnen mensen van jullie verwachten als ze komen kijken bij NH-Pop Live?
"Een spetterende liveshow. Rockmuziek die goed in elkaar steekt, vette solo's, strakke drums. Een echte rockperformance."

Rarely Alive speelt tijdens NH-Pop Live op 26 februari in P3 (Purmerend) en op 16 april in Patronaat (Haarlem).