NH-Pop Live: Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte

Een deelnemer voorgesteld

tekst: Sanne de Koning ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Deze week belichten we Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte, een drietal uit Castricum en Heemskerk dat niet alleen een bijzondere naam heeft, maar ook bijzondere muziek maakt...

Waarom hebben jullie je ingeschreven?
"Voornamelijk om meer optredens te krijgen. We zijn op zich best bekend in Noord-Holland, maar we worden nog niet genoeg gevraagd voor optredens. We worden nog niet eens herkend op straat, haha! Het zou ook leuk zijn om op andere podia en wat meer buiten de provincie te kunnen spelen. Mochten we NH-Pop Live winnen, dan stromen we toch door naar de Sena Performers POPNL Awards en dat is toch een landelijke bandcontest!"

Voor mensen die jullie niet kennen en komen kijken, wat kunnen ze dan van jullie verwachten?
"Nou, vooral confetti, rare teksten die wel ergens over gaan en een zeer mysterieuze sfeer gehuld in dikke mist. Als we een rookmachine tot onze beschikking hebben dan."

Hoe zou je jullie muziek het beste kunnen omschrijven?
"Nedertronica: elektronica met een beetje garagerock en af en toe wat ska!"

Wat verwachten jullie zelf van de voorrondes?
"Vooral lekker knallen en zelf ook lekker bandjes bekijken. Je bereikt tijdens zo'n voorronde ook de fans van je mede-deelnemers en dat levert hopenlijk ons ook weer nieuwe fans op."

Wat staat er nog mee op het programma de komende tijd?
"Er staan flink wat andere optredens op de agenda, onder andere in Beverwijk en Hoorn, en we zijn bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Maar binnenkort kun je ons dus eerst zien tijdens de voorrondes van NH-Pop Live op 26 februari in P3 te Purmerend en op 10 april in de Waerdse Tempel, waar we vooral lekker veel nummers van onze demo De Zesde Dimensie spelen!"