NH-Pop Live: Adoma

'We moeten nog twee muzikanten inwerken'

tekst: Jochem Boom ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Adoma.

'We moeten nog twee muzikanten inwerken'

Het showcasetraject van NH-Pop Live is aangebroken. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode wekelijks een van de geselecteerde bands aan je voor. Vandaag belichten wij Adoma, een Alkmaars collectief rond Ronnie van der Veer dat sfeervolle elektronische muziek maakt. Wij spraken met Van der Veer zelf.

Waarom hebben jullie jezelf ingeschreven?
"Ik had NH-Pop Live vorig jaar al een beetje gevolgd, en het viel me op dat het voor bands wel een mooie manier is om jezelf in de picture te spelen en bij een groter publiek bekend te worden. Dat was voor ons de reden om mee te doen."

"We hebben wel veel goede recensies gehad op onze cd, maar we zijn verder nog relatief onbekend in Noord-Holland en de rest van Nederland. We hopen dat NH-Pop Live daar verandering in brengt."

Wat zijn je verwachtingen?
"We hebben er gewoon veel zin in en willen een leuke show neerzetten. Het wordt wel een beetje spannend want we hebben nog geen vaste bassist en we hebben ook net een nieuwe toetsenist. We moeten dus in twee maanden tijd nog twee muzikanten inwerken. Maar we verwachten dat het gewoon erg leuk wordt."

Jullie hebben ook samengewerkt met Fabiana Dammers. Hoe zit dat precies?

"Ja, dat was eerst onze vaste zangeres, maar op een gegeven moment won Fabiana de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer/songwriter. Zij besloot dat ze zich op haar eigen werk wilde richten en te stoppen met Adoma."

"We hebben nu een heel goede nieuwe zangeres, Sanne Mallant. Voor haar is het wel spannend, want het komende optreden is haar eerste met Adoma. We spelen eigenlijk met een compleet nieuwe band."

Wat kan het publiek verwachten?
"De muziek van Adoma is sfeervolle muziek. De mensen die ik erover spreek hebben er vaak een heel filmisch idee bij. Dat is ook één van de redenen dat ik heb gekozen om samen te werken met een VJ.  Dus het is echt een soort samensmelting van beeld en geluid. Dat maakt het wel bijzonder."

En wanneer kan het publiek jullie in actie zien voor NH-Pop Live?
"We spelen 26 februari in de P3 in Purmerend en 2 april in De Kade in Zaandam.’"