Lucky Luke Strikes Back wint Slag om Hoogwoud

Folktrio geeft rockformaties het nakijken

tekst en foto's: Armand Hoogland ,

Na Popmania heeft Lucky Luke Strikes Back ook 'De Slag Om Hoogwoud' gewonnen. In de finale van afgelopen vrijdag maakte het jonge Heerhugowaardse folktrio de meeste indruk.

Folktrio geeft rockformaties het nakijken

Afgelopen vrijdag was de finale van de 15e editie van 'De Slag om Hoogwoud', een jaarlijks terugkerend evenement in jongerencentrum Pardoes te Hoogwoud. De drie Noord-Hollandse bands die streden om de felbegeerde Knuppel waren: Maslov (stonerrock uit Wervershoof), Lost Men of Palau (pop-rock uit Alkmaar) en Lucky Luke Strikes Back (alternatieve folk uit Heerhugowaard).

Laatstgenoemd trio was het meest verrassend en daarmee ook de terechte winnaar. Met hun mooie en gevoelige liedjes gaven ze de twee rockbands van de avond het nakijken. Opvallend is dat Lucky Luke Strikes Back, bestaande uit Luke de Jong (17, gitaar & zang) Hans Berkhout (19, piano) en Eva Lammers (16, viool), pas vorige zomer is ontstaan. Dankzij een mooie, melodieuze, vrij ingetogen maar serieuze set - met aan het einde een prachtige solo van de violiste - zette de band echter een indrukwekkende performance neer. Daarmee werd Lucky Luke Strikes Back de opvolger van eerdere winnaars als Ravolva (2009) en The Electric Jets (2008).

Naast de 'Slag om Hoogwoud-knuppel' en een cheque ter waarde van 350 euro, mag het Heerhugowaardse drietal ook een optreden op Zomerpop 2010 verzorgen.

Gezien: De Slag om Hoogwoud
JC Pardoes, Hoogwoud, 29 januari 2009