Rob Acda Award: THE RED17

Een deelnemer voorgesteld

Interview: Sanne de Koning ,

De Rob Acda Award, een eerbetoon aan de overleden Rob Acda, wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd. Sinds 12 november strijden veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken in het Patronaat om een felbegeerde plaats in de finale, die op 8 april plaatsvindt. 3VOOR12/Noord-Holland stelt de deelnemers aan je voor. Deze keer: THE RED17.

Een deelnemer voorgesteld

Wie zijn jullie?
“THE RED17”

Hoe groot is jullie band, wie speelt wat?
“Wij zijn 4 man sterk, bestaande uit: Nicky Regelink: Gitaar & Vocals, Niels van Den Berg: Gitaar & Vocals, Mario van Reeuwijk: Basgitaar en Maikel Roethof: Drums.”

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?/Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
“Wij zijn nu ruim een jaar met z'n vieren. Daarvoor speelden Maikel en Niels samen. Niels kent Mario van dezelfde studie en vroeg hem bij de band te komen. Er was onmiddelijk een muzikale chemie. Bij Goud van Oud in Uithoorn heeft Nicky de jongens zien spelen en is er toen later ook bij gekomen. Dat was in september 2009.”

Hoe omschrijven jullie de muziek?
“Pop/Rock met een randje Alternatief. Erg energiek.”

Wie zijn jullie grootste invloeden?
“Dat is voor elk bandlid verschillend. Van Nickelback tot Erykah Badu en van Anberlin tot Tchaichovsky. Maar wat je in onze muziek terug hoort is voor iedereen die luistert verschillend.”

Hoe zien jullie de toekomst als band?
“Wij willen het komende jaar zoveel mogelijk spelen, niet alleen in onze regio maar ook daarbuiten. Wij spelen in april bijvoorbeeld in Zwitserland op het Meltingpot Festival Night, wat wel erg ver uit de regio is natuurlijk. Op woensdag 26 januari staan we in De SuperMarkt in Den Haag.
Het eerste nummer ‘Move On’ is in de zomer opgenomen. Wij gaan de komende tijd weer de studio in om onze tweede single ‘Leave the Light On’ op te nemen. Het is een dansbaar pop rock nummer die we in februari willen releasen.”

THE RED17 speelt tijdens de tweede voorronde op vrijdag 10 december.