Rob Acda Award: The Breakfast Club

Een deelnemer voorgesteld

Interview: Sanne de Koning ,

De Rob Acda Award, een eerbetoon aan de overleden Rob Acda, wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd. Sinds 12 november strijden veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken in het Patronaat om een felbegeerde plaats in de finale, die op 8 april plaatsvindt. 3VOOR12/Noord-Holland stelt de deelnemers aan je voor. Deze keer: The Breakfast Club.

Een deelnemer voorgesteld

Wie zijn jullie?
"The Breakfast Club, een vrolijk viertal."

Hoe groot is jullie band, wie speelt wat?
"Wij zijn een vierkoppige band, bestaande uit: Juul Hoogelander (Vocals/Gitaar), Twan van Leeuwen (Gitaar/Vocals), Jorik Ottes (Bass/Vocals) en Wouter de Moel (Drums)."

Hoe lang zijn jullie bij elkaar?
"Sinds juli 2010 maken we muziek met zijn vieren. Twan speelde in het verleden al met Wouter en Jorik samen in The Breakfast Club, maar zo’n 2 jaar geleden zat de band op een dood spoor. Tijdens een avondje stappen kwam hij zijn oude vriend Juul een keer tegen en spraken ze af om een keer met zijn vieren te jammen. Dat pakte goed uit! Sindsdien is The Breakfast Club weer volop bezig met muziek maken."  

Hoe omschrijven jullie de muziek?
'Catchy, vol energie, het zweeft eigenlijk tussen pop en punk en alles wat daar tussen ligt. Diepgaande teksten en veel melodieuze partijen. Toegankelijk voor jong en oud.'
     
Wie zijn jullie grootste invloeden?
"Blink 182, Boys Like Girls, John Mayer, The Academy is.. The Cure, The Killers, Paramore, The Temper Trap, Quietdrive, Simon and Garfunkel, Angels and Airwaves, Keane, U2, Muse, Brighten."

Hoe zien jullie de toekomst als band?
"Het toffe van onze band is dat we alle vier bijzonder gemotiveerd zijn en al het mogelijke willen doen om de band op een steeds hoger niveau te brengen. Buiten het feit dat we veel willen optreden, streven we er naar om in steeds grotere zalen te spelen en onze muziek zoveel mogelijk aan de wereld over te brengen. Hiervoor hebben we een doel opgesteld, om in de toekomst stappen als support-act worden van een tourende band, zelf een eigen tour regelen en een eigen cd uitbrengen te realiseren. Hier gaan we als band keihard voor knokken, The Breakfast Club is meer dan een hobbybandje!"

The Breakfast Club speelt tijdens de tweede voorronde op vrijdag 10 december in het Patronaat.