Only Seven Left en Easy Joe onder hoede van Coen en Sander

Noord-Hollandse bands uitgekozen voor contest op 3FM

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

De Noord-Hollandse bands Only Seven Left en Easy Joe hebben nieuwe managers. Only Seven Left staat onder leiding van Coen Swijnenberg, Easy Joe wordt gecoacht door Sander Lantinga. Dit in het kader van een programma-item in de populaire Coen en Sandershow op 3FM. “We hebben al veel reacties gekregen. Niet alleen van fans, maar ook van labels die geïnteresseerd zijn.”

Noord-Hollandse bands uitgekozen voor contest op 3FM

Only Seven Left en Easy Joe staan sinds vorige maand in de warme belangstelling van 3FM-dj’s Sander Lantinga en Coen Swijnenberg. De twee Noord-Hollandse bands zijn door de mannen achter de populaire Coen en Sandershow (elke werkdag vanaf 16.00 uur op 3FM) uitgekozen voor een speciale contest.
 
In hun uitzending hadden de dj’s elkaar uitgedaagd om de beste bandmanager te worden. Daar werd vervolg aan gegeven in een vast programma-item. De komende tijd managen Coen en Sander elk een band en na verloop van tijd moet blijken wie het meeste succes boekt. Coen heeft de leiding over de Gooise band Only Seven Left, Sander regelt de zaken voor het Alkmaarse Easy Joe.

Erik Gallis, bassist van Easy Joe, is verrast door de plotselinge aandacht. “We hoorden over de actie en hebben ons kandidaat gesteld via de website van 3FM. Zo’n 300 bandjes bleken hetzelfde te hebben gedaan. Des te groter was de verrassing en de blijdschap dat wij zijn uitgekozen.”

De sound van Easy Joe bleek hierbij doorslaggevend, vertelt Gallis. “Zo’n twee weken geleden hebben we Sander voor het eerst ontmoet. Hij vertelde dat hij voor ons heeft gekozen vanwege onze stijl. We klinken lekker zomers, en dat komt gezien het aanbreken van de lente mooi van pas.” Nog zo’n drie weken zal Sander de Alkmaarse band coachen. “Er staan allerlei opdrachten op het programma. De band die deze het beste uitvoert, wint de wedstrijd.”

Voor de Gooise band Only Seven Left valt momenteel alles samen. Zanger/gitarist Jochem Winterwerp: “Het ging sowieso al hard met de band. Onlangs stonden we nog in Ahoy als voorprogramma van Tokio Hotel. En we zijn in onderhandeling met verschillende partijen over de release van ons album, dat in september uit moet komen. Met deze actie staan we nog eens extra in de belangstelling.”

Dat de Coen en Sandershow een zeer populair radioprogramma is, heeft Only Seven Left al ondervonden. “We hebben al veel reacties gekregen. Niet alleen van fans, maar ook van labels die geïnteresseerd zijn.” Het is ook de band van Winterterp die de leiding heeft genomen in de contest. Only Seven Left heeft op het moment van schrijven twee punten vergaard, Easy Joe nog nul.