NH-Pop Live: Pound

Een deelnemer voorgesteld

tekst: Jochem Boom ,

Het showcasetraject van NH-Pop Live is over de helft. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Ditmaal is het de beurt aan Pound.

Een deelnemer voorgesteld

Het showcasetraject van NH-Pop Live is in volle gang. Vanaf januari tot en met april touren zestien geselecteerde bands en artiesten langs de Noord-Hollandse podia. 3VOOR12/Noord-Holland stelt in die periode de geselecteerde bands aan je voor. Deze week Pound, een vijfkoppige metalband uit Haarlem en IJmuiden. We spreken met gitarist Tim.

Waarom hebben jullie jezelf ingeschreven?
"Van het hele principe van bandwedstrijden zijn we eigenlijk een beetje afgestapt. Maar toen we over NH-Pop Live hoorden, waren we verkocht. Het is eigenlijk bijna geen wedstrijd te noemen. Het geeft ons de kans om in mooie zalen te spelen, voor divers publiek. Dat is altijd een mooie uitdaging, want we maken niet echt de soort muziek die voor iedereen geschikt is. En het prijzenpakket is natuurlijk erg fijn om kans op te maken."

Hoe ging jullie eerste optreden voor NH-Pop Live?

"Het eerste optreden ging prima. Het publiek reageerde super enthousiast. We hadden zelf een touringcar geregeld en die zat vol met fans, vrienden en familie. Maar we hebben volgens mij ook genoeg zielen gewonnen die niet met de bus mee waren. We hebben toen ook de publieksprijs in wacht gesleept. Het was geslaagd."

Gaan jullie bij de volgende showcase nog iets anders doen?

"Nee, we gaan het precies hetzelfde aanpakken. Wat we nu op het podium doen qua muziek en presentatie daar zijn wij zelf helemaal content mee. We krijgen ook voldoende goede reacties vanuit het publiek. Wij vinden het leuk om het zo te doen, en we hebben er vertrouwen in."

Hoe vind je het om samen te spelen de diversiteit op een avond?
"Het maakt mij persoonlijk vrij weinig uit. Het heeft wel iets minder raakvlakken in de kleedkamers. Maar muzikanten blijven muzikanten en het blijft een beetje een apart slag volk. Eigenlijk hebben we het met iedereen wel naar ons zin. De verschillende muziekstijlen zijn totaal geen probleem. Ik kom zelf ook uit de ska/punk-hoek, en dat heeft ook weinig te maken met wat we nu maken. Ik vind de diversiteit alleen maar mooi."

In het kader van NH-Pop Live speelt Pound nog op 16 april in het Patronaat in Haarlem.