Meeting brengt Noord-Hollandse popsector bijeen

Lokale popprofessionals netwerken op 21 april in Purmerend

tekst: Maikel Ineke ,

Aanstaande woensdag vindt in P3 in Purmerend de zogeheten Netwerkmeeting plaats. Dit evenement brengt de popprofessionals uit Noord-Holland bijeen om kennis uit te wisselen en, vanzelfsprekend, te netwerken. "Juist in economisch moeilijke tijden is dit belangrijk."

Lokale popprofessionals netwerken op 21 april in Purmerend

Wat Eurosonic is voor Europa, is de Netwerkmeeting voor Noord-Holland. Een groot aantal popprofessionals uit onze provincie komt woensdag 21 april bijeen in podium P3 in Purmerend om kennis uit te wisselen en, uiteraard, te netwerken.

Wouter Helmig is als popconsulent van Stichting De Kunst verantwoordelijk voor het programma van de Netwerkmeeting. “We organiseren verscheidene panels en workshops, die erg divers zijn maar wel allemaal een praktische insteek hebben. Bijvoorbeeld over het opzetten van een popeducatietief project in het voortgezet onderwijs. Of over de kansen die social media kunnen bieden voor een poporganisatie.”

Eens in de twee jaar organiseert Stichting De Kunst, dat zich inzet voor amateurkunst in Noord-Holland, de Netwerkmeeting. Juist nu is deze extra nuttig, meent Helmig. “De economische recessie gaat zijn sporen achterlaten in de popsector. Er zal komende jaren bij de overheid flink bezuinigd worden en daarbij vormt cultuur en indirect popmuziek een makkelijke prooi. Op het moment dat de kraan wordt dichtgedraaid, is het des te belangrijker om over waardevolle informatie, een goed netwerk en de juiste projectpartners te beschikken.”

De Netwerkmeeting is in eerste instantie bedoeld voor professionals die zich aan de organisatorische kant van de Noord-Hollandse popsector bevinden. Dat betekent overigens niet dat de deur voor anderen wordt dichtgegooid. “Het gaat vooral om de ambitie. Iedereen die iets wil neerzetten, iets wil creëren in het poplandschap is welkom. Dat kunnen enthousiastelingen zijn die een lokaal festival willen opzetten, maar bijvoorbeeld ook muzikanten die hun horizon willen verbreden.”

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de Netwerkmeeting. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Stichting De Kunst. Het programma duurt van 13.00 uur tot pakweg 22.00 uur. Het evenement kent een bijzondere afsluiting. Verschillende muzikanten uit verschillende bands die momenteel deelnemen aan NH-Pop Live zullen een gezamenlijke jamsessie verzorgen. Ook wordt onthuld welke 5 deelnemers van dit Noord-Hollandse bandproject door de jury zijn geselecteerd voor het prestigieuze finaletraject.