Voorbereid met flink wat vragen starten we het gesprek, maar al snel blijken de anekdotes van Rob interessanter te zijn dan de voorbereide vragen. Zo vertelt hij dat gedurende de laatste editie van Geleen Calling een band in een Tesla aan kwam rijden. “Ze vroegen aan mij waar ze hun Tesla even konden opladen. Ook vroegen ze of ze wat fruit mochten meenemen voor onderweg naar de volgende show. Dat zijn de momenten waar ik echt van geniet. Die spontaniteit.”
Hoe ben je begonnen met Geleen Calling?
“In die tijd gingen we overal naartoe voor concerten, maar in Geleen werd niet veel meer georganiseerd. Toen dachten we: waarom draaien we het niet om en halen we de bands hierheen? Het begon als een eenmalig idee, maar het werd zo leuk dat we ermee doorgingen. We startten in 2008 in de Hanenhof. in die periode had je nog geen VOLT, Nieuwe Nor of Muziekgieterij zoals we die nu kennen. Natuurlijk wel FENIX in Sittard als jongerencentrum. Jan Smeets stopte toen ook met het boeken van bands in Geleen en focuste zich volledig op Pinkpop. Wij wilden bands naar Geleen halen in plaats van telkens naar Brussel of Dortmund te rijden.”
Welke boekingen maken je het meest trots?
“Dat is lastig hoor, er zijn meer dan tweehonderd acts geboekt. DeWolff in 2009 was bijzonder, zij groeiden uit tot een grote band en staan nu op Pinkpop. Whispering Sons in 2018 was ook een mooie boeking. Daarnaast heb ik Pol, HIQPY, Marathon en Thames in een vroeg stadium van hun carriere kunnen boeken, toen ze nog niet te duur waren voor een festival als Geleen Calling.”
Hoe lukt het je om toch telkens bands te boeken die uiteindelijk groot worden?
“Boeker is een vak apart. Je moet continu bezig zijn met de ontwikkelingen in de muziekwereld en wat er past in de programmering. Dit doe ik vooral door social media te volgen, vakbladen te lezen, concerten en festivals te bezoeken... Verder krijgen we ook vaker tips uit het circuit. Ik moet een band eerst live hebben gezien voordat ik ze boek.”