3voor12 Leiden

Popronde2017: Semimo blijkt een goede danspartner

Bijzondere gastmuzikanten maken de set compleet

Semimo is het pseudoniem van de Rotterdamse componist, multi-instrumentalist en producer Eelke Mastebroek. Hij stond afgelopen donderdag 26 oktober tijdens de Leidse Popronde in de Vrijplaats.

Samen met Erik Rademakers, de bassist van Selah Sue, en Teun van Zoggel, de voormalige drummer van Kovacs, is Semimo vanavond een goed op elkaar ingespeeld trio. De snaarinstrumenten zijn gekoppeld aan een partij pedalen die te groot is voor de drie kwartier speelduur die ze gegeven is. Eelke oogt, tussen zijn gasten met veel podiumervaring, in eerste instantie nog een beetje verlegen of nerveus, maar na enkele nummers lijkt ook hij meer vertrouwd te geraken met het podium en publiek.

De muziek doet op een prettige manier denken aan de (ter ziele zijnde) alternatieve indierock band The Music. Die vergelijking wordt versterkt door de krullen van Eelke, zoals die van The Music-zanger Robert Harvey in hun actieve jaren. Het is gezellig druk en het publiek blijft binnenlopen. Stilstaan is moeilijk, maar er is ook geen ruimte om uitgebreid te dansen. Misschien kan Semimo volgend jaar in de nieuwe zaal van de Vrijplaats een grotere dansvloer in beweging krijgen, en mogen we daarbij meer horen van de verzameling effectpedalen.

(Nike Liscaljet)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12