3voor12 Leiden

Eerste naam Werfpop bekend

De Noorse rust en Nederlandse synthpop van Klangstof

De eerste band voor Werfpop 2018 is bekend! Op zondag 8 juli zal Klangstof het Werfpoppodium betreden en doen wat zij eerder al deden op internationaal festival Coachella.

Klangstof combineert het beste van Noorse rust en Nederlandse catchy synthpop. Na een internationale tour door onder andere Amerika afgelopen najaar komt Klangstof terug naar het land waar een deel van haar roots liggen. Met een mix van instrumenten en elektronica weet het viertal zich kwalitatief te onderscheiden van vergelijkbare bands. Muziek die zich goed leent om bij weg te dromen in het zomergras, maar zeker niet minder in staat is om je in vervoering te brengen, tot je niet anders kan dan losgaan.

Afgelopen jaar deed de band het wereldbekende Amerikaanse Coachella festival aan, waar zij als eerste Nederlandse band ooit speelden. Vlak daarna wonnen de heren de Edison award voor beste alternatieve act. De bezwerende stem van frontman Koen van de Wardt zorgt ervoor dat je opgaat in de muziek en in het moment. Dit terwijl de vloeiende muzikale begeleiding ervoor zorgt dat het geheel extra comfortabel in het gehoor ligt. Met de ‘Everest’ ep van afgelopen november op zak en hopelijk nog veel nieuw materiaal voor de boeg, is Klangstof klaar om het Werfpopveld deze zomer met een sausje van synthesizermagie te overgieten, om je vingers bij af te likken!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden