FOMO? Drempelvrees? Wij van 3voor12 Leiden voelen met je mee. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Althans, volgens een van onze kernredacteuren. Keuzestressverlagend, salonfähigmakend, maar bovenal lief bedoeld. Geniet alvast van wat juli en augustus 2023 je te bieden hebben.

Onze tips voor juli en augustus 2023

Waar moet je bij zijn? Waar kun je blij zijn?

Zaterdag 1 juli: We beginnen de maand goed met de release van de nieuwe LP van Black Tarantula. De band vond het genre nederkraut uit, een mix van krautrock, surf en sixties rock. Het voorprogramma zal worden verzorgd The Surfbeat Club. (20:30 | €7,50)

Zaterdag 1 juli & zondag 2 juli: De voorspellingen zien er niet al te best uit, maar dat mag de pret niet drukken. Dit weekend is het weer tijd voor Woodstock on Water. Neem dus gerust plek op een van de terrassen aan de Nieuwe Rijn en geniet van de langsvarende boten met bands. 

Zaterdag 8 juli: Het is eindelijk zover: Werfpop is er weer! De hoogmis onder de festivals in het jachtgebied van Leiden kan uiteraard niet ontbreken op ons lijstje met tips. Omdat Maaike in organisatie ervan zit, neem ik hier haar even de ganzenveer uit handen. Met acts als SKINC, WIES en Personal Trainer wordt dit een feest voor elke breed georiënteerde muziekliefhebber (13:00 | € 7,50 incl. beker en plaspartout). [RvN]

Vrijdag 14 juli: Altijd al willen raven in een kerk? Nu is daar de perfecte gelegenheid voor. 90's Silent Disco in Incredible Places organiseert een heuse silent disco in de Hooglandse Kerk. Gegarandeerd dat jouw favoriete pop, R&B, party en dance hits uit de jaren 90 langskomen. (19:00-23:00 | €31,85)

Zaterdag 22 juli: WIBAR LOKAAL MIDSUMMERPARTY. Eerst eten, dan dansen. Klinkt als een geweldige combinatie toch? Zo weet je in ieder geval zeker dat je een goede bodem hebt gelegd en met een gerust hart 25 bier achterover kan slaan. Verwacht na het feestmaal een combinatie van funk, disco, house en UK garage. De tickets zijn bijna uitverkocht, dus koop ze snel voordat het te laat is! (22:00 voor het feest | €7,50)

Zondag 23 juli: Ja hoor, de week afsluiten met een lekkere bak teringherrie in je gezicht. In Resistor is er weer een ouderwets avondje hardcore/grindcore. Met Diploid (AU), Turquoise (FR) en Traumatizer. (20:00 | €8,-) 

Donderdag 3 juli - zondag 6 juli: CASTLEFEST! Een plek waar fantasie realiteit wordt. Waan je door de middeleeuwen op de prachtige locatie Keukenhof. De campingkaarten zijn al uitverkocht, maar er zijn nog wel dagkaarten of passe-partouts verkrijgbaar, ook is er de mogelijkheid het festival virtueel bij te wonen. De gehele line-up is hier te vinden. 

Zaterdag 26 augustus: Met je voeten in het zand en de handjes in de lucht. In Noordwijk wordt het (bijna) einde van de zomer gevierd en waar doe je dit beter dan op het strand? Om het kleinschalig te houden zijn er maar een beperkte hoeveelheid kaarten beschikbaar. Meer informatie? Check de website van Neighbours at the Beach. (13:00-23:00 | €32,50) 

Ook zijn er de hele zomer een aantal optredens bij het paviljoen Leidse Hout. Houd hun socials in de gaten want ook De Nachtelijke Escapades komen langs. 

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten. Voor een volledig overzicht van de concerten in de regio van de komende week kun je altijd kijken op MuziekGezien.