De 3voor12Leiden Clubavond is weer terug naar de donderdag. Een super sweet sixteen, waarbij het publiek verwend wordt door de mellow tonen van Room For Space, de instrumentale inventiviteit van Cocobolo en de verrukkelijke foutheid van Dr. Uggs. Drie keer dansen geblazen.

15 december zal de zeventiende Clubavond helpen de kou te verdrijven.

Jan en Esmé hosten weer zoals gewoonlijk, en dit keer is de kickoff ook echt om half 8. Room For Space (met ons eigen Cisly op de bas) mag openen, en deze avond releasen zo ook hun EP 'Signals'. Uitgebreid interview met de act is hiero te vinden, live is het een prestatie hoe vroeg ze al veel publiek weten te lokken. Een enkel Nederlands nummer, vibes doen denken aan Selah Sue en het gaat naadloos over van dromerig naar funky. Een setlist van tien liedjes wordt er doorheen gejaagd zonder dat het ooit jachtig voelt.  

Cocobolo mag als tweede haar instrumentale verhaal doen, en het gaat van bedwelmend en galmend tot uptempo en etherisch. De surf sound domineert, één van de liedjes wordt opgedragen aan de vers overleden koningin van Engeland, en de funk sluipt erin tegen het einde van de set. Na de zachte kracht van het nummer 'Dalregen' volgt 'Naga Damai' over een Thaïse dansende draak, en de toeschouwers dansen meteen mee. Het slotstuk klinkt bijna Latin, en de act mag zeker niet te verlegen zijn met de zang.

Dr. Uggs (alias Kian Danaie) hangt ergens tussen de Jeugd van Tegenwoordig en De Likt. Af en toe hitsige hiphop voor op een feestje (we leren dat sletten ook als werkwoord gebruikt kan worden), dan nummers met introspectievere spoken word secties. Giel Borsboom (o.a. van ScooterRoy & The Hitmachine en Kiwi Club) doet ondanks gebroken arm dienst als tweede stem. Fans lijken corpsknapen die even aan hun ontgroening zijn ontsnapt, en ze gaan dus lekker hard. Door technische problemen houden we een paar hitjes tegoed, maar zelfs als er liedjes herhaald worden raakt de menigte niet verveeld. Meebruller 'Onderweg' was de highlight.