We hebben er lang op moeten wachten, maar op donderdagavond 2 september konden we eindelijk weer genieten van échte live-muziek tijdens de 12e editie van de 3voor12 Leiden Clubavond! Natuurlijk waren de livestreams ook erg vet, maar zo oog in oog met drie toffe acts is toch extra genieten. En leuker voor de artiesten zelf, een camera voor je neus is net even anders dan optreden voor echt publiek. Met echte reacties. En echt applaus!

Een zitconcert dit keer, maar dat betekent niet dat er niet gedanst kan worden! Presentatoren Jan Stroomer en Esmé Gabeler laten even zien hoe het moet door wat zit-moves te demonstreren. En natuurlijk worden deze ook enthousiast opgepakt door het publiek!

De avond werd afgetrapt door rapper en producer Babs. Babs heeft er duidelijk zin in en wij ook. Wat een goede binnenkomer! Babs vliegt over het podium en warmt het publiek op enthousiaste en speelse manier op voor de rest van de avond met vrolijke raps inclusief dosis humor. Maar bovendien songs met een belangrijke boodschap: over het doorbreken van stereotypes, gender en seksualiteit. Jouw identiteit is die van jezelf, laat Babs met nummer 'Die/Hun' weten. Babs is niet in een hokje te stoppen. Gelukkig maar. Go Babs!

Vervolgens is het tijd voor een oude bekende: SYNGA! Misschien ken je deze naam nog wel van de vorige clubavond, waar ze met haar band tijdens een livestream de show stal. Maar wow, wat een energie op dat podium! Met haar band zet ze een verfrissende mix van elektronische soul, R&B met een vleugje Hip-Hop neer. Met de combinatie van haar eigenzinnige stem en de sound van de band, kan je eigenlijk niet om SYNGA heen. Extra leuk: we kregen ook nog eens de primeur voor een aantal nieuwe songs. Een ding is zeker: van SYNGA ga je nog meer horen!

Zangeres en songwriter Narda uit Noordwijk sluit de avond af. Wel een beetje spannend, na zo'n bak aan geluid van SYNGA. En dan ook nog helemaal alleen. Want waar ze eerst een muziek maakte met haar broer, moet ze het nu alleen doen. Maar die spanning was helemaal niet nodig! Het publiek geniet duidelijk van de jazzy, vrolijke songs die ze begeleidt op piano. Op een grappige manier vertelt ze over de zeer herkenbare verhalen achter haar songs: dat je date die toch niet zo leuk bleek te zijn als op de foto, de ontmoeting van een spannend nieuw persoon, maar ook serieuze songs over vriendschap en liefde komen voorbij.

Geniet mee met ons fotoverslag, en zet 16 december alvast in je agenda voor de 13editie!