Donderdag 30 mei traden er weer acht jonge en veelbelovende acts uit Leiden en omstreken op in de grote zaal van Gebr. de Nobel tijdens de zesde editie van Band Talent Leiden. De zaal was goed gevuld en de sfeer zat er in.

Dynamite

Dynamite, voorheen bekend als The Groovies, speelt covers en vooral hun versie van 'Youngblood' van 5 Seconds of Summer is erg goed. Ook leuk dat er af en toe geswitched wordt tussen bassist, drummer en gitarist, zeker gezien het feit dat de gemiddelde leeftijd van deze band slechts 13 jaar is. Lekker bezig jongens en meid!

Mixed Company

Met een Chinese, Indonesische en Italiaanse afkomst verdient Mixed Company hun bandnaam zeker. Er wordt af en toe iets teveel tussen de nummers gepraat, waardoor de aandacht minder naar de liedjes en de muziekkwaliteiten van de jongens gaat. Wij hopen dat ze meer eigen nummers zullen schrijven, want vooral de afsluiter vinden we erg goed.

Fierce 'n Fire

Dat het voor Fierce 'n Fire niet de eerste keer is om voor een volle Nobel op te treden zie je terug. De band is erg op hun gemak. Bassist Casper Hildebrand mag van ons iets harder in de mix, want hij speelt erg goed. Zangeres Frederique Withagen is heel zuiver en weet het publiek om haar vinger te winden. Toch missen we qua podiumpresentatie een beetje 'fire'.

5 Miles

Met drie meiden op het podium onder de naam 5 Miles, krijgen we een gezonde dosis 'girl power' voorgeschoteld. Juliette van Wermerskerken weet een goed aantal gitaarsolo's uit haar vingers te krijgen, die we graag nog vaker zien. Ook de zang van bassiste Phaerda Wijnstroot horen we graag meer. Ze spelen een sterke afsluiter. Van deze band gaan we nog veel horen.

Inside Electron

Inside Electron speelde al in de voorronde van de Nobel Award en is zeker geen onbekende in Den Haag en Leiden. Ze zijn energiek, zelfverzekerd, strak en enthousiast. Zanger Bas Boudewijn heeft een stem die doet denken aan een combinatie tussen Ian Curtis en Tom Smith, en weet iedereen aan het dansen te krijgen.

Head First

Ook Head First is geen onbekende in Leiden en dat is te zien aan de hoeveelheid fans die ze hebben meegenomen. Met een sterke 90s grunge attitude betreden ze het podium alsof ze al dertig jaar samen spelen. Bassiste Gina Terink heeft haar sounds goed op orde en speelt onwijs strak. We zijn benieuwd waar we hen volgend jaar gaan zien.

Paradise Way

Dan is het de beurt aan Paradise Way, voorheen bekend als Panix. Wat ons meteen opvalt zijn de immens hoge hakken van zangeres Daya Hendriks, die haar op geen enkele manier lijken te belemmeren; oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Met een dijk van een stem en een podiumpresentatie waar je u tegen zegt lijk je je ogen niet van haar af te kunnen houden. Hele goede songs, hele goede attitude.

Tobacco Flavoured Kisses

Als afsluiter staat Tobacco Flavoured Kisses op het podium. Deze band komt professioneel over en weet wat ze doen. Zanger Bickel Krabbe maakt goed gebruik van zangeffecten die de muziek nog meer inkleuren. Dat de band iedereen omver blaast is niet nieuw, want afgelopen maand stonden ze in de finale van Popprijs Amstelland. Lekkere alternatieve rock met een indie randje.