De derde editie van DansBlok, het platform voor professionele dans op bijzondere locaties in de Leidse regio, vond plaats in de Oude Sterrewacht. Een paar fysieke voorstellingen in intieme setting werden begeleid door live muziek van The Stream en cellist Pau Marquès Oleo. Met vier uitverkochte voorstellingen kunnen we stellen dat de ontmoeting tussen publiek, makers en dansers geslaagd was.

DansBlok is het initiatief van Rosa Allessie en Jamie de Groot. Het platform wil professionele dans in Leiden weer op de kaart zetten en talentontwikkeling van jonge zelfstandige makers stimuleren. Daartoe zetten ze laagdrempelige evenementen neer voor een zo breed mogelijk publiek.

Na Galerie Café Leidse Lente en Old School mag het gezelschap op 30 juni en 1 juli dansen in een uitverkochte Oude Sterrewacht. Het toegestroomde publiek laat zich meevoeren in het universum van beweging. Van het voorprogramma met Tribes, dansend op de live uitvoering van 'Tomorrow' van The Stream, en de filmvertoning van 'A Flood Remains' van Emma Evelein. Naar Ignition (Dieuwertje Spek & Éryn Nieuwint), over twee individuen die elkaar tegenkomen in de ruimte; MoreLess (Chronos), over mensen die langzaam in machines veranderen; en Starring (Emma Evelein), dat speciaal hiervoor werd opgenomen in de oude bibliotheek van de Oude Sterrewacht.

Natuurlijk is er ook veel interesse voor de hoofdacts ECHO (Rosa Allessie & Wies Berkhout), over de universele zoektocht naar (h)erkenning, en NOISE (Dance Company The Kitchen), waar realiteit en een parallel universum samenkomen in een vervreemding van tijd en ruimte. NOISE wordt daarbij bovendien voorzien van live muzikale begeleiding op cello door Pau Marquès Oleo en een digitale compositie van Jamie de Groot.

Als je meer wilt lezen over DansBlok en deze voorstelling, lees dan nog even ons interview met Jamie en Pau terug. En geniet van dit fotoverslag.

The Stream en Tribes

Ignition

MoreLess

ECHO

NOISE