Kekkeris, live muziek in Leiden week 9 Kekkeris, live muziek in Leiden week 9

Voorrondes en fantasy

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Yori Swart + Luka @ Gebr. de Nobel

Yori Swart kan fingerpicken om je vingers bij af te likken en haar stem doet er zeker niet voor onder. Prijzen, festivals en een imposant aantal optredens: deze singer-songwriter staat stevig in haar schoenen, en smelt moeiteloos folk en blues samen.

Haar support is de Rotterdamse singer-songwriter Luka, die recent een nieuwe ep heeft gedropt met als titel 'Welcome, Generation Everything'. Tot welke generatie je jezelf ook rekent, dit duo bevat alles voor een geweldige avond.

Meer info

Bonne Aparte, Spoelstra + Jacco Weener @ Dranklokaal de WW

Het is drie keer raak deze donderdag. Bonne Aparte is kort, krachtig en machtig. Strakke nummers die je paranoia doen proeven. Spoelstra is één man met een boel instrumenten, en hij zal je overspoelen in een zee van geluid. Jacco Weener is een kunstenaar uit Rotterdam die muziek moeiteloos combineert met een prachtige performance op het podium. Allemaal gratis, maar beslist niet voor niks.

Meer info

Gideon Tazelaar Band @ De Twee Spieghels

Gideon Tazelaar was al van jongs af aan een virtuoos, met vele optredens op festivals en televisie. Hij heeft een eigen trio, maar in De Twee Spieghels staat hij (niet als uitzondering overigens) met een iets andere bezetting. Samen met Felix Moseholm zal hij zijn door en door getrainde talenten tentoonstellen.

Meer info

Live en Lazaru’s @ Rockcafé Lazaru’s

Live en Lazaru’s is een afvalrace tussen lokale, alternatieve acts. Dit jaar is het de tiende editie van het fenomeen, en tijdens deze voorronde zullen er zeven bands meedoen, een mix van oude rotten en nieuwkomers. De nadruk moet liggen op eigen werk, dus voor hoogstandjes in hardrock en meesterwerkjes in metal zit je bij de eerste voorronde op vrijdag 2 maart goed.

Vanavond spelen Dad's Amaryllo, Dr Hofmann’s Bicycle, Rise of the Wood, Faith Ablaze, Disuse, Dress Up Town en 12:04, van bluesrock en melodische hardcore tot een heuse idol band naar Japanse model. Er zit voor ieder wat tussen.

Meer info

Mirjam Pattiwael & Pieter Nanuru @ Gallerie Café Leidse Lente

Het duo Mirjam Pattiwael en Pieter Nanuru is een schitterende samenwerking tussen twee gitaren en de zalvende zang van Mirjam. Met nummers van eigen hand geeft ze het publiek een glimp van haar gevoelswereld, en het zoete overheerst het bittere, alhoewel die laatste nooit helemaal verdwijnt. Nanuru drukt instrumentaal dezelfde sentimenten uit en zorgt voor een zwoel optreden dat de geest reinigt van emoties. Voor een catharsis van klanken moet je deze avond in de Leidese Lente zijn.

Meer info

Bettie Serveert @ Gebr. de Nobel

Bettie Serveert is indie die nog steeds in is. De act viert dit jaar haar 25-jarig bestaan met een albumrelease, en het voorproefje ‘Never be over’ deed het bepaald niet slecht in de speellijsten. Het album, getiteld ‘Damaged Good’, gaat ook zeker goed worden, en dit concert bijwonen betekent dat je een aantal nummers eerder te horen krijgt dan de rest van Nederland.

Maple verzorgt de support met speelse spacerock en samenspel tussen mannelijke en vrouwelijke zang is dat het kersje op de taart die vanavond geserveerd wordt.

Meer info

Bastaard Fantasy Awards 2017/2018 @ Qbus Club Leiden

Voor iedereen die van fantasy en folk metal houdt zijn de Bastaard Fantasy Awards een onmisbare barometer voor wat er niet te missen valt binnen de wereld van kastelen en draken. Van boeken en fotografie tot internationale en lokale acts, voor alles is er wel een categorie. Maar het is niet slechts een prijsuitreiking. Het is ook een muzikaal mooie avond met onder andere optredens van Prima Nocta, Harmony Glen, SeeD en Pyrolysis. Van Iers tot Middeleeuws, het wordt een reis door tijd en ruimte waarbij de voeten zeker van de vloer komen.

Meer info

Trigger The Madness @ Rockcafé Lazaru’s

Trigger The Madness brengt 1 maart hun nieuwe ep 'Two Faced' uit en dat is natuurlijk een mooi excuus voor een vette releaseparty. De vooruitgang in hun progressieve metalcore moet je meemaken, het doet tanden klapperen en handen klappen. Onlangs behaalde de band de derde plek in bandwedstrijd Kabaal Regionaal uit een selectie van meer dan 50 acts, dus kwaliteit gegarandeerd!

Meer info

4theMusic @ Qbus Club Leiden

Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland vier artiesten in de Qbus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader!

De artiesten vandaag zijn VENHILLVan Bezemwijk en SilverStoned.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden