Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

L.A. Guns @ Gebr. de Nobel

Maandag 10-9, 19:30u

Maandag 10-9, 19:30u

Trap de week goed af met een stevige portie hardrock! De klassieke formatie van L.A. Guns bestormt vanavond het podium van Gebr. de Nobel. Voormalig Girl zanger Phil Lewis, drummer Steve Riley, gitarist Mick Cripps en bassist Kellu Nickel brachten bijzonder succesvolle albums als ‘L.A. Guns’ uit 1988 en ‘Clocked and Loaded’ uit 1990. De eerste bezetting van deze band vormde samen met Hollywood Rose de welbekende band Guns ’n Roses.

Het voorprogramma wordt verzorgt door Jared James Nichols en Stone Trigger. Genoeg namen, tijd voor rock!

Meer info

Chuck Prophet & Jesse Malin @ Qbus Club Leiden

Al 30 jaar maakt Chuck Prophet muziek; als onderdeel van de rootsrockers Green on Red en sinds 1990 solo. Dinsdag zal hij in de Qbus het podium beklimmen in het teken van zijn jongste plaat 'Bobby Fueler Died For Our Sins'. Een plaat vol gedoemde liefdes, ontroostbare eenzaamheid, en ‘rags to riches to rags again’ verhalen.

Deze avond speelt hij met Jesse Malin, die al evenlang muziek maakt in hardcore band Heart Attack, de punkband D Generation en met solowerk.

Meer info

Buskin’ Belters @ Gallerie Café Leidse Lente

Vrijdag 14-9, 21:00u

Vrijdag 14-9, 21:00u

Een avond vol covers uit de jaren 60, uitgekleed tot intieme folkabilly versies op gitaar en contrabas, gebracht door Eddy en Gary Belter; dat is Buskin’ Belters.

Meer info

The Animals & Friends @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 14-9, 19:30

Vrijdag 14-9, 19:30

Al vijftig jaar treden John Steel, Mick Gallagher, Danny Handley en Roberto Ruiz op als The Animals. Ruwe r&b, wat rock en een scala aan welbekende hits; 'We gotta get out of this place' en 'Don’t let me be misunderstood' en natuurlijk 'The house of the rising sun'. Kom ze vanavond allemaal meezingen.

De avond wordt warmgespeeld door de psychedelische soundscapes van Anemone.

Meer info

Simio Jazz Trio @ De Twee Spieghels

Cas Jiskoot (bas), Sergio Abdoelrahman (piano) en Tim van Emmerloot (drums) presenteren vanmiddag als Simio Jazz Trio hun debuut-ep 'Delusion' aan het publiek. Een viertal nummers vol moderne jazz met een experimentele en soms zelfs explosieve improvisatie.

Meer info

Animals of the Forest @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 15-9, 23:00u

Zaterdag 15-9, 23:00u

Laat je innerlijke beest los tijdens een avond en nacht vol afrobeat, spacedisco, italo en tribal house; dat is de Animals of the Forest. Vanavond draaien Swimming Soundsystem, dj Eldebé, Chris O’Riordan en nog een act, die voorlopig nog geheim blijft. Ook is de Animals of the Forest drumshow weer van de partij.

Meer info

Nacht van Ontdekkingen

Zaterdag 15-9, 19:00

Zaterdag 15-9, 19:00

Vroeg de deur uit, de stad in; het is tijd voor de eerste editie van de Nacht van Ontdekkingen, opvolger van de Nacht van Kunst en Kennis. Op diverse locaties in de stad zullen wetenschappers, theatermakers, kunstenaars en muzikanten hun uitleg en interpretatie geven van het thema dit jaar; TIJD. Het thema is geïnspireerd door de eerder dit jaar overleden sterrenkundige Stephen Hawking, onder andere bekend van zijn boek ‘A Brief History Of Time’.

Meer info

3voor12 Leiden Unplugged @ Oranjerie, Hortus Botanicus

Tijdens de Nacht van Ontdekkingen presenteert 3voor12 Leiden lokaal talent in de Oranjerie van de Hortus. In een bijna vijf uur durend live radioprogramma komen bands en singer-songwriters voorbij waar Leiden trots op mag zijn. Alle bands spelen unplugged. Het radioduo Stroomer & Van Schooten hoopt het antwoord te ontdekken op de vraag: 'Welk aspect van de song definieert de band, als sound geen rol meer speelt?' Kom, luister en ontdek wat Muziekstad Leiden te bieden heeft (spoiler: véél).

Programma

19:15 Willow Mae
19:55 Christopher's Soul
20:30 Bauwien
21:05 The Stream
21:40 Olaf Caarls
22:05 Out Of Skin
22:40 Damiaan van Noort
23:05 Sam van Tienhoven
23:30 Destructive Penguins

Meer info

Sofar Sounds Leiden

Zondag 16-9, 14:30u

Zondag 16-9, 14:30u

(Inter)nationale artiesten, intieme shows op bijzondere locaties, voor en door muziekliefhebbers; dat was de start van Sofar Sounds.

Vanmiddag speelt de Bredaase muzikante en singer-songwriter Jane Willow liedjes met lichte zang, vol folk en country, beïnvloed door Leonard Cohen, Nick Drake, Norah Jones en Lisa Hannigan, om de weemoed van de herfst te bestrijden.

Meer info